Funkar KanJang, rosenrot eller dylikt krafs?

Min vän i London hänförs över nyheten om den kvinnliga gångaren på skyltarna. Only in Sweden säger hon och ler.
Jag som kvasi-feminist tycker att det är lite lökigt, men fine vill dom slösa pengar på sånt så visst
Annars är jobbstressen enorm, vilket leder till ingen energi. Funderar på KanJang även om jag inte brukar tro på alternativ. Men all energi som kan erhållas i drickbar form känns nu som ett alternativ.
Och hemma har den deppiga rocken slagit till: Johnossi och Queens of the Stone Age rullar hårt.
Johnossi mest. Får inte nog av 18K gold

Råd från den erfarna bitterfittan

Till alla er i olyckliga relationer: Ställ er i lägenhetskö

Det är mitt enda råd.

Det kan måhända cyniskt att döma ut sin relation så innan man tagit ett beslut. MEN en extra dag i kön kan vara just det som vetet från agnarna och ger dig nånstans att bo när väl skiten kollapsar

Och reder ni ut härvan och blir puttenuttiga igen så vad är väl en lägenhetskö att bråka om.

Sedär, anmäl er. Nu!


Återfall till IT-glansåren

Har levt ett annat liv denna vecka. Mitt vanliga småbarnsensammamamman i fart och karriär ersattes av glidarÅsa.
Har ätit trerätters på Papi som fick mig att nästan ... skriva epos. Deras risotto landade som en jumbojet i magen och jag svär att anledningen till att jag vaknar varje morgon är deras Creme Brulee. Och vinet .. porlade ner utan ansträngning

Jag gick säkert upp tre kilo bara av att läsa menyn. Men bryr mig inte. Det var ren skär dekadens.

Och istället för att återgå til det normala livet där så tog jag tåget till Lund och satt med rödvin i handen och snackade skit med en av vän/arbetskollega sen förr. Kryddan från "Helt Apropå" satt mitt emot, och medan höstlöven sakta skiftade färg så ansåg väninnan och jag att vi förtjänade ngt mer än bara en zunkig pasta så vi ramlade mot Grand Hotel där vi matades med hummer, ostron, servicen var ypperlig och återigen vin som var himlasänt.

Och återigen var jag snygg som Winona, och humöret var på topp.

Nu sitter jag här och är slutkörd som få. Har försökt återanpassa mig i mitt gamla liv genom att rulla chokladbollar och karva pumpor. Plus sitter och bekymrar mig över en vän som jag vill stötta men inte vet hur. I mitt vanliga liv händer det inte mkt, bekymren är få men stora och glamouren duggar inte tätt. Men om jag fick välja så är valet enklare än husmanskost +> vardagsåsa vinner, då är det väldigt skönt att inte vara GlidarÅsa.
Det kostar för mkt att ligga på topp även om det roar för stunden

För övrigt: - Följ min blogg med bloggkoll

Silverdräkt och höstdepression

Måste hålla med Virtanen: Silverdräkter funkar. Jag borde inte gilla det men är hooked. av Håli Väggen Det är lite samma känsla som min första möte med Americas Next Top Model som jag numera är starkt beroende av TROTS att jag är en intelligent kvinna som inte alls vill bli modell eller är klädintresserad.

När det inte gäller TV är hjärnan inte alltid logisk :-D


Annars så har jag fallit långt ner i hösthumöret. Har tappat lust att umgås och för min eremitliknande tillvaro. Till alla vänner som läser detta och inte sett mig på ett tag - Jag gillar er alltid, bara lite introvert ibland. Skall ta mig i kragen på fredag och ta mig till Lund för en dubbelfika.


Och bland värmeljus och rökelse har jag fått märkliga drömmar... Dom berör obehagligt och jag ligger ofta sömnlös när jag drömt färdig en. Dom har samma tema: Att jag förlorar saker. Med saker kan det vara barn, ting, kärlekar. Men dom är färgfulla, verkliga och ... gör mig illaberörd. hade en inatt som nästan tvingar mig att ringa en som jag inte pratat med på .. 15 år. Och då pratade vi inte mkt men han har sin roll i mitt liv på ett konstigt sätt ändå

För att muntra upp mig har jag beställt Olle Ljungströms hyllningskiva (för det är så Lena, Camilla, Åsa i E-tuna) och en Erasure för att det är svårt att vara arg/sne/depressiv när man lyfts fram till glad gaydiscosynthpop


34 år och besatt av korsriddare

Riddartiden har alla barn i sitt liv. När dom fäktas och inte kan få nog av riddarsagor.

Men när mina jämnåriga hade sin var jag besatt av grekisk mytologi och tyckte alla vara fåniga med sina diskussioner om runda bordet när man kunde leka Hades och annat mer fascinerande.


Nu har jag dock drabbats av riddarfeber och är igång med ÄNNU en bok om korsriddare: Tim Willocks - Religionen. Den är fantastisk. Jag drömmer mig bort. Jag vill oxå rida hästar, ha svallande hår och långa klänningar. Sa jag att den var fantastisk?


En god bilförare

Har fått mitt livs första komplimang för min bilkörning:
Sonen tycker jag kör fantastiskt och ALDRIG gör några fel som polisen kan ta mig för.
34 år, 7  uppkörningar, en månad utan körkort - Allt detta har förflutit utan någon sån kommentar
Så jag är numera stolt bilförare!

Blev utmanad!

5 saker i min frys:

Hallon, köttfärs, broccoli, kyckling korma, pizza
5 saker i min garderob:

Katthår, svarta byxor, färgglada skjortor, skjortklänning, cardigan.

5 saker i min väska:

Dotterns strumpor, en snöleopard, knäckesmulor, lånekort och rosa EXTRA-tuggumi
5 saker i min bil:

Utklädningskläder, simringar, strandfilt, rosa EXTRA-tuggummi, Läkerol
5 personer som jag utmanar:

Alla som känner sig utmanade.. Jag ogillar att peka ut folk till vardags :-D


Another Rachel moment

ni har sett Friends? När Rachel är på arbetsintervju och lyckas vara så o-pk man kan vara och avslutar intervjun med att missuppfatta chefens utsträckta hand som signal utan kramar honom.
En sån har jag gjort idag för första gången i mitt liv. Det blev så fel att klockorna stannade. Och en säljande konsult fick istället för ett proffsigt handslag en tafatt kram
Gaargh - pinsamt!
Men nåja, hoppas hon blev glad eler nåt :-)

Behöver snart avvänjning

Har man ett problem när man inte KAN sluta lyssna på en låt?? Jag önskar att det vore ett band som helhet. Men nej, även då jag älskar The Killers så är det Somebody told me. Jag kan inte ens räkna hur många ggr per dag jag lyssnar på den. I sängen, i bilen, på jobbet.
Jag blir bokstavligen snygg av den.
Annars har jag drabbat efter-klippning psykos och tycker att det är väldigt väldigt kort. Vänjer mig snart men känner mig lite .. feministisk.

MONICA - har du fått besked att du vann? Det har inte jag!! Men jag såg det ju, och jag vill ju ha vinsten :-)

Men tydligen finns det några där ute iaf!

http://www.expressen.se/noje/fredag/1.1301495/nu-tvattar-kandisarna-av-sig-sminket

Vi behöver inte såna förebilder

Jag blir ledsen av många tjejer idag. Dom är så porrifierade att jag gråter. Dom tycker de är så frigjorda men känns mest som de gått ett varv för långt och är nu mer vulgära barbiedocker som möter de mest primitiva mäns krav. Tex tjejerna på firmafesten som på fullt allvar försökte impa på killarna genom att erbjuda lite kravlöst gruppsex på parkeringen. Snälla nån, det är inte sunt.

Missförstå mig rätt - Jag vill inte tillbaka till feminism som krävde orakade armhålor.

Men jag vill ha ÄKTA självkänsla och förmåga att stå på egna ben oavsett vad den stora flocken gör. Inte bara kvinnor förresten, även män. Individer som litar på att man inte behöver sätta upp en häftig fasad som att hångla upp porrstjärnor för att uppnå respekt.

Börjar bli svårt attt hitta såna förebilder i dagens samhälle och mediavärld. Och då blir man som mor till en liten dotter lite rädd


Inte längre tonåring och så glad för det

Festen var rolig. Några draman men inga jag yttrar nåt om här. Detta då alt skrivet för eller senare kan vändas emot en.
Jag var jättesöt i min städklänning som blev söt av örhängen, mina glasögon,  och kilovis med smink. Kom hem singel ändå ;-)
Maten var god, tonåringstjejena hånglade med varandra, tonåspojkarna drack sprit i farligt antal cl/sekunden och sov gott medan gamlingarna (undertecknad inkliderad) twistade vidare.

Första festen som glasögonorm

och drabbad lite av smink/sko/klädsel ångest
Klänningen jag hade tänkt var inte lika fin som jag hoppats. Eller den duger. Men det är inget WOW.
Fast å andra sidan är den perfekt om det blir en sån rocknrollfest som jag tror det blir. För den är lagom, och dansbar
Skorna är ett deprimerande faktum i sig när foten fortfarande inte är så bra att den kan hantera högklackat och dom låga sakerna som jag har i min garderoben borde i det närmaste få utegångsförbud.
Och sen är det smink. Hur sminkar man sig med glasögon???? Kan man vräka på som vanligt?

I-landsbekymmer.

Och roligt SKA jag ha.

Det är ALDRIG fånigt att sopsortera

Däremot är det befängt att oroa sig över saker du inte kan påverka.

Men din hälsa och miljökatastrof är inte såna saker

Bara ett förtydligande från undertecknad som har väldigt svårt att vara tolerant mot folk som inte sopsorterar.


Dagens musik : Delad plats mellan Morrisey och The Killers. Jag nynnar konstant "somebody told me" och "the more you ignore me" och konstaterar att livet blir inte mkt vackrare, roligare och bättre än så här!!


Its the end of the world

Idag går jorden under igen enligt skeptikter och jag hatar alla dessa domedagsprofetior. Mest för att dom gör mig lite rädd. Jag ska ju leva länge, och jag unnar mina barn att leva mkt längre. Sen rycker rationella hjärnan in och så skakar jag på axlarna och säger "må så vara, men åt mörk materia kan du inte göra så mkt så gör det bästa av dagen"


För det är ju så, åt miljökatastrofen kan jag iaf bidra med ett bättre beteendet för att förlänga vår tid på jorden. Men om professorer väljer att spränga partiklar i en grotta i Schweiz och det skulle resultera i katastrofala följder (vilket för övrigt verkar vara ... mindre troligt) så hey jag tror inte jag ändrar mina dagsplaner utan ägnar dom åt ngt så trivialt som lite GMP och byte av frisyr.


Vad är det med män och kort hår förresten? Jag har endast mött ett fåtal (kan räknas på mina händer) som tycker om kort hår på kvinnor. Varför måste alla kvinnor vara grottkvinnor med yppiga bröst och svallande hårman för att fånga mäns uppmärksamhet? Och varför får man som korthårig dom självklara benämningarna som "självständig" i nästan negativ bemärkelse. Nåja, praktexemplar som står ut med kort hår finns säkerligen därute. OCh som vet Nick Hornby är utan förklaring. Och som dansar glatt till LykkeLi. Sannolikheten är bara lite mindre.


Hårnörd

jag blir retad för att jag fäster för stor vikt vid mitt hår. Men kan ej hjälpas, jag är officiellt en hårnörd.
Och jag hatar min nuvarande klippning. Jag står inte ut.
Så nu ryker min svajande Robynlugg. Det tragiska är att ÄNNU en gång tycks vara i synk med fru Beckham.

inspiration kan ses här, slutresultat kommer imorgon

Höstblå

Hösten gör mig låg. Missförstå mig rätt, älskar den ändå. Men den tar mig sängen varje gång och nu sitter jag här, lite lätt bluesblå och sjunger på de sorgligaste av sorgliga sorger och tycker oändligt synd om mig själv som om jag vore ett litet mumintroll vars Snusmumrik gett sig iväg. Så jag försöker kurera mig själv med tända ljus, god mat, lugn och ro - men allt jag vill är att krypa under ullfillten och vara ifred. När höstsinnet kommer emot mig får jag kämpa mot mina naturliga reflexer för att inte förvandlas till en eremit. Man måste umgås. Iaf ibland. Och defintivt om man önskar nån som kramar när jag blir höstblå nästa höst.


Låga sånger jag inte får nog av

 • Elvis - Always on my mind (skall spelas på min begravning)
 • Foo Fighters - Walking after you
 • Lars Winnerbäck - Om du lämnar mig nu (till och med jag som egentligen skyr LW då han är så medelklass knockas)
 • Tom Levin - Miss missing you
 • Jayhawk - Blue

Ibland så skiter även jag i reglerna

I den sunda andan så passade jag på att få ett sammanbrott och sket i allt hela helgen. Cyklade inte en sekundmeter och åt mkt god mat (läs pizza), unnade mig helgmys (läs vin) och hjälpte barnen med deras chips. Nåja, med alla ändrade vanor så kommer bakslag. Detta var mitt. Förhoppningsvis skall det inte återupprepas varje helg.

Men vågen pekar neråt ändå (-0,3 kg). Inte så mkt som jag önskedrömt, men det går inte att fuska och tro att kilona rinner av.


I övrigt kan livet sammanfattas punktvis:

 • Kroppsbekymmer - Stel nacke. Behöver massör.
 • Katt - TT har kissat i min säng och ligger inte på plus
 • Recept - Indisk Dhal-soppa
 • Hjälp! - Vill ha en snyggare blogg men har IQ fiskmås på webdesign. Hur svårt kan det vara?
 • Musik - Duffy
  Grattis - Till M&M som nu är gifta, vansinnigt söta och kära som klockarkatter

Bättre för själen

Istället för att sitta inne och bli arg på saker jag inte rår på så har jag ägnat dagen ute i solen. Vilt grävande med dito barn. Jag har höstgrävt rabatter som det inte fanns en imorgon, och barnen har räddat daggmaskar och gjort daggmaskhus.
Det är nästan euforiskt att se sin trädgåd förvandlas till något höstvackert: Välgrävt och redo för vårplantering!


För övrigt - Bitterballarna?

Varför är det alltid kvinnorna som utmålas som de bittradjävlarna efter skilsmässa?
Alla bitterballar då?
Dom som tyckte frun blev så tråkig när barnen kom. Vars fruar helt egoistiskt  förslappade sin kropp utan att tänka på itterballens Behov, så att han nu tvingas jaga lammkött som kan möta deras standard.
Om dessa skrivs tametusan inte ett ord och de behöver inte kategoriseras med ett vidrigt namn som bitterfitta.
Åsa är fortfarande lite upprörd och skulle kunna skriva essäer om detta, men väljer att avstå för då framstår väl jag ju just som den bitterfitta som jag inte är

Bitterfittan - det nya facket för alla skilda kvinnor

Jaha, då är det nu officiellt. Tack Aftonbladet att ni för in ordet bitterfitta i SAOL. Och att ni sätter mig i det facket.
För jag är ju skild och kvinna.
Då är jag ju bitter och hatar alla som lever i tväsamhet, tycker alla som skaffar bebis är naiva för att det är så svårt med barn, dricker baginbox medan jag röker och gnäller över att jag inte legat med någon sen Kalle på senaste krogrundan.

Eller nej.

inte direkt. Inte alls.

Jag tror på tvåsamhet., jag tror på kärnfamiljer
Jag tror för många ger upp för lätt, men tror framför allt att folk i allmänhet klankar alldeles för mkt på folk som skiljer sig även när det är genomtänkt. 
Jag tycker att barn är ljuvliga, enkla och inget som är värt att avskräcka folk för. Folk ska skaffa barn. Helst innnan 30 om det går så man pallar och inte gnäller hur mkt barnet stör de rotade vanorna.
Baginbox är praktiskt på bjudningar men det är inte medicin.
Jag vill inte radera hela mitt förflutna även om jag inte vill återvända till det. Det förflutna har tagit mig hit.

Men jag är en bitterfitta. För så enkelt är det, och den stämpel får jag nu dras med. Tack Aftonbladet!

Bakat kanelbullar

En av de där lyxigaste dagarna - När dagis stänger och man "tvingas"  vara hemma med sina barn. Utan krav, bara vardag och lugnt. En liten paus som nästan känns som skolkning men är laglig.
Tvingades baka kanelbullar då malika gjorde mig så sugen att dra på mig förklädet med snack om laveldrömmar.
Nu är barnen katter och jag är som vanligt desorienterad och tror det är söndag.

Låt barn få vara barn för tusan

Nej, jag är inte en av dem som har skyddshjälm på mina barn och inte låter dem klättra i träd pga egen rädsla att de ska bryta benen: Jag skyddar dem, samtidigt som jag försöker förbereda dem för den hårda värld som vi tyvärr lever i. Utan att ta bort naiviteten och glädjen som just barndom innebär. En förbaskat svår balans som varenda förälder sliter med och våndas med. Jag är tillräckligt nöjd med min egen insats.

Men denna brasklapp så kommer följande lilla historia:


Vi lånar alltid böcker på måndagar, och barnen får fritt välja vad de känner för precis som sin mor. Denna måndag valde jag oxå en barnbok då jag tyckte att mina barn varit lite enkelspåriga i sina urval och det förelåg risk för att undertecknad skulle somna vid bokstund annars. Så jag väljer en Gunna Grähs bok med en katt på omslaget, har för mig att jag gillade henne.


Väl i soffan börjar jag läsa och tappar bokstavligen hakan. Boken handlar om en kille som tvingas mata en A-lagares katt då denna har ramlat omkull i en buske. Det är tomma ölburkar och socialrealism i det slag jag INTE vill ha i en freakin bok. Jag förläser inte böcker och ser om detta chockar barnen, så nog stod jag där med tusen frågor som: "Varför har Heikki kissat på sig och ramlat i busken?" "Varför är det så mkt flaskor och burkar i gubbens lägenhet".


Barnböcker kan visst ta hand om jobbiga ämnen som alkoholism, döden etc. Men denna bok var skit skit skit.


Då föredrar jag Magda & Loppsockan, Gittan eller varför inte den underbara Halvan


Hurtfrisk som en gummiboll

Det slår mig med häpnad varje gång jag börjar leva nyttigt:  Att jag mår bra. Att jag är fylld av energi. Att det inte är jobbigt och svårt.
Och att barnen faktiskt lätt hänger på. Dom tränar med mig, äter nyttigare och ingen klagar.

Sånt som känns helt absurt och oändligt långt borta när jag sunkat ner mig i TV-soffan med chokladkaka som min bästa vän. Det är inte svårt att inte få kvällsnack varje kväll längre. Faktum är att tanken börjar förefalla bisarr att jag tyckte att det var ett måste.


Nu väntar jag bara på att kilona skall rinna av så att jag kommer i mina nya Jackpot-byxor som ligger och retar mig i garderoben.

Dagens musik: Blur - Retromössan på och mina ack så många drömmar om mr Damon A kommer tillbaka i full styrka


Ovanligt FAB idag

Har för en gång skul stykit byxorna, fönat håret och till och med satt på mig en kavaj. Ser så uppsvankad ut som jag kan jag göra när jag känner för det
Kavajen är skitsnygg, men den är randig och jag hör framför mig "Amigo Aaa-amigo" när jag ser mig själv i spegeln.

Men hur var det nu mitt nya motto löd: Mera färglada människor i världen!!


Om man extrapolerar min vikt....

Fakta 1 (Deprimerande)
Om jag, eller läs Excel, extrapolerar min vikt med förra årets viktuppgångstakt så kommer jag väga lika mkt som jag gjorde höggravid med dottern 2009-02-26. Jag som är en pingla kan ju inte väga så mkt!!

Fakta 2 (Försiktigt hoppfullt)
Jag har påbörjat resan neråt. 2 kg på en vecka. Lite för mkt för att vara sunt, men troligtvis mkt vatten så därmed är jag förlåtande. Och har ju inte svultit. bara slutat äta kvällsfika, osunda mellanmål och börjat röra mig.
Men nu  måste jag ju göra nytt excelark så jag beräkna när jag når målvikt.

Har jag nämnt att jag är en Microsoft Office-nörd Deluxe? Frågor om formattering, tricks i Visio, Project, Excel och Word besvaras lätt :-)

Delmål är nu bestämt: 5 kg ner innan jul. Delmål 2: ytterligare 5 kg innan sommaren. 1:an klarar jag, det är inget alternativ. Frågan är vad jag ska få för belöning? En ny kappa? En lila basker?
Det andra delmålet blir en utmaning...

Blir ni nånsing löjligt tjurrusigt glada av musik?

Jag går emellanåt bananas och slängs iväg i eufori av sköna toner. Och när jag väl nått detta tillstånd vill jag bara spela Åsas "gladaCD som EJ får spelas i bilen pga stor risk för fortkörning".

Idag var det den eminenta MissLi som fick igång mig. Jag var småglad innan men så fylls bilen av BA BA BA ... och så är jag SKITGLAD!!

Urval ur Åsas gladaCD kan ju lätt tolkas att när Åsa uppnår eufori så lämnar hon den creddiga mössan hemma och bara sjunger högt:


 • Rymdimperiet - Felrättsnetthelt fel rätt
 • Docenterna - Puss
 • NSYnc - Bye Bye Bye
 • Pixies - There goes my man
 • Mano Negra - Rumba de Barcelona
 • Timbuktu Stira ner
 • Shakira La tortura

Frågan är om inte MissLi har förärats en plats på denna skiva


Ps1: För alla er som hatar att man skriver med versaler för att uttrycka känslotillsånd: Jag skiter i er om ni STÖR er.
PS2: Invägning imorgon!


RSS 2.0