Den oranga grinden är numera målad

Från att vara byns fulaste grind så är den nu väldigt Åsa. Dalablå. För du kan ta flickan från lantgården, men aldrig lantkänslan ur flickan. Med detta vill jag väl säga att jag är bonnigare än jag trott, och absolut mer förtjust i C Larssonersk färgsättning.
 För övrigt - 
Den tidigare färgen kan beskådas på pinnen som håller Tarzans sele. Bilden är tagen av Emma, min favoritvästkustare :-)

I övrigt så pallar jag inte slåss mot grönskan i värmen. Det är lättare att lägga sig på gräsmattan och läsa lite deckare då man är barnledig för en gång skull.

Här är hon!!


Syns knappt för hon är liten som en tumme. Här är Kattikatt.. Eller möjligtvis Eva. Försöker övertyga dottern om att det finns bättre namn än Kattikatt :-)

Mer om trädgårdar från semesterfisaren

För att svara Hannele: Varför gräver jag upp fina växter?
Jo, för min trädgård var för 20 år sen vacker men har under många år ignorerats vilket har lett till at det är misskötta rosor, liljor som spritt sig till oönskade delar och den tidigare fina (och lätt vildvuxna) strukturen har gått förlorad och trädgården invaderats av ogräs såsom vildhallon (ja det blir ogräs när det är överallt)
Så nu strukturerar jag upp så jag får tillbaka den där lummiga engelska park känslan. Det är fortfarande väldigt generöst med rosor och liljor. Men numera i hanterbart format. Plus numera även en gräsmatta som barnen kan gå på...

I övrigt lite statistik från mig:

Antal ggr kattskrället rymt senaste dagarna: 6
Trevliga besök: 1
Trevlig fika med maffia: 1
Antal utbrott från treårig tös: Oräknarbart

Är det tisdag idag?

Har efter exakt 2 dagars semester uppnått det stadium jag sällan kommer till: Så avslappnad att jag inte vet vilken dag det är. Än mindre vad jag gör med min tid :-)
Just nu väntar jag på E och hennes tjejer som skall förgylla min tillvaro.

Kamerasladden är nånstans bland mina lådor och bild på Kattikatt laddas upp så fort sladden återfinns.

Just ja - Boktips: Labyrinten av Kate Mosse. Som Änglar och Demoner fast av kvinnlig författare (märks alltid) och med korsriddare. Jag sträckläste!

Och nu är jag även officiellt scifinörd då jag lyckats blivit helt hooked på Torchwood (och inte så lite förälskad i Dr Harper)

Upptäcker ständigt nya eller vilande muskler

Som nybliven hyrestagare av en stor misskött trädgård så har jag att göra. Jag gräver upp lönn, liljor, rosor och ömsom svär ömson hänförs av min trädgård. Jag är skitig som ett penntroll, barnen likaså då de gärna hjälper till med alla bestyr. Bäst tycker sonen om att så gräs, och att bevattna. Dottern plockar mest blommor, och skalar bär. Katten är i himlen och har jagat sig slö på humlor.

Chokladkakan, den berömda doggybagen, räckte i TRE dagar. Och jag var lika mätt efter varje försök att göra slut på den. Kändes lite som det Simpson-avsnittet när Homer får en macka och inte kan sluta äta den. Trots att den möglar. Mot slutet hade jag det förhållandet till den mäktiga Double Chocolate Cake från brooklyn.

Imorgon ska vi hälsa på vår nya blivande katt - Kattikatt. Kamera medtas!

Hur stor kan en chokladkaka bli?????

Varit och ätit på Brooklyn och ätit den största efterrätt jag nånsin sett. Hoppas kunna överföra den digitala bilden från mobiltelefonen men jag är trots ingenjörsexamen en lätt teknikidiot när det gäller såna grejer så hoppas inte för mkt så här kommer en beskrivning:

Chokladglacerad, stabbig men saftig chokladkaka av typen mudcake i samma storlek som en mindre matchboll till EM.

Jag fruktar till viss del min hälsa pga denna kaka, då den innehöll en livsdos av ägg, choklad, fett och socker. En Elvis style cake. Samtidigt var den förbaskade kakan så god att jag inte kunde lämna den ifred utan vräkte i mig obsena mängder (vilket gör att jag är lätt groggy och dissy nu). Inte heller var den så normalgod att jag kunde lämna det som var kvar på tallriken och gå därifrån nöjd. Nejdå, dumskallen Åsa ber om doggybag. Så nu står helveteskakan och ropar på mig i kylskåpet.

Råd: Gå till brooklyn, beställ den (till ett sällskap på fyra), häpna och bedåras

Dator i vardagsrum eller mer stilren inredning

Jag älskar att surfa framför teven. Det är fullkomligt soffpotatisdekadent and I love it.
Att sitta och se TM och diskutera dito med nån på MSN
Eller att googla saker man klurar på.
Eller bara zensurfa som bara profffsurfare som undertecknad kan.

Så mitt problem är nu i denna 70 tals lgh och min frånvaro av trådlöst nätverk (tillfällig svacka i min datatillvaro ungefär som min spruckna skärm på laptopen men jag palllar inte uppgradera nu):

  * Skrivbord i vardagsrum med lång sladd från hall = inte snyggt men möjliggör tvsur
  * Skrivbord i hall = skitsnyggt men ack så tråkig surf

För övrigt första inlägget i mitt nya hem med bredband!!


En ständig längtan efter Uppsala

Så var det klippt. Allsången bjöd på Owe T och jag drabbades återigen av den där längtan som jag ofta gör: Uppsala, staden i mitt hjärta. Jag hör honom sjunga om Engelska Parken, Fyristorg och jag förflyttas: Jag känner doften av Fyrisån, en döner från Saffets etc.

Men för alla som er som tröttnat på flyttkort från mig, kan jag lugna er. Jag må vara ständigt på väg men inga flyttar planeras förrän barnen flyttar ut. Dvs om väldigt lång tid!!!
Tills dess stannar denna kropp och själ i Skåne och trivs vansinnigt bra med det. ty då även Skåne har sin självklara charm som jag säkert skulle sitta och längta efter om jag väl satt där på Vaksala Torg och matade duvor i färgglad basker. Dock barnen är skånska in i benmärgen och jag drömmer vidare om Upplands slätter.

För övrigt: Owe Thörnqvist gör mig alltid glad. Hans musik är så ohipp att jag gråter men likförbaskat kan jag varenda rad och jag viftar rumpan glatt!

YEAAAAAAAAAAAH

Bredband anländer 1700

Ta ut olyckan i förskott och bli lycklig

.. eller hoppas på det bästa och bli förtvivlad för minsta konstiga sak?

Jag brukar välja det första alternativet.

Inte helt säker på att det är det bästa för mitt hjärta alltid. För jag ältar, tänker ut nya skräckscenarion etc. För att sen bli JÄTTEGLAD när inget av de konstigheter jag har fantiserat ihop inträffar.


Typiskt exempel: Min lägenhetsinspektion idag. Ni kan inte ana vilka rövarhistorier jag haft i mitt huvud om vad som skulle inträffa och vilka fel de skulle ålägga mig. Men inspektionen gick, gubben var väldigt trevlig och han fann ..... ett fel. Och det hade jag redan förberett mig på. Plus han berömde min ugnstädning (se inlägg om JIF). Och nu sitter jag här och är så glad att kroppen nästan kräver champagne.


MoB - Master of BullShit

Ny på området och det allra trevligaste leendet är klistrat på mina läppar.

- Nej men heeeeeeeeej,  ja det är jag som är ny.
- Vilka vackra pelargoner, och vilket väder vi har

Jag försöker charma in mig bland de kontaktskygga svenskarna där man likt japaner är väldigt utanför tills man fått ok stämpel i rumpan. Då är det ok helt plötsligt att prata om allt. Det är en grej jag aldrig förstått, men jag spelar med för så är samhällets regler. Så jag pratar om Zoega, labradorhundar, vedermödor map flytt etc. Jag ler och ser i ögonen allt jag kan på alla dessa skeptiska som undrar vad jag är för filur. Ni behöver inte fundera så mkt: Det ni ser är vad ni får typ.

En liten lista till mig själv

Alternativa användningsområde för blogg skall alltid uppmuntras. Så här kommer semesterns/flyttens senaste todolista eller snarare inköpslista

* Trädgårdslang
* Gräsklippare
* Spade, rensverktyg och övriga verktyg till trädgård
* Skruvar till min Hemnes säng
* Gardinstång till båda barnens rum
* Lampelmojäng så den passar i vägguttag
* Baginbox vin
* Blommiga blommor till kök (2 st)
* Stora blommar till vardagsrum
* Rosa blommor till Agnes (2st)
* Rensa framsida trädgård så den ser human ut!!


Ej längre inkopplad på det digitala nätverket

För nu har jag ryckt ur alla sladdar, dammsugit upp allt krafs, slängt ner allt i lådor och fått över allt till min nya adress!
Saknar nu: TV, internet, monterade möbler, telefon... och ett liv? :-)

Nu ska jag bara pynta, packa, organisera och få det hem. Det känns - JÄTTEBRA! Trädgården ser ut som sjusvåra år men känslan är att jag kan bo här tills barnen blir stora. Det känns lite som några kilo stress lyfts från mina axlar!

Tarzan (katten) är arg och tycker att detta är vansinnigt onödigt och håller sig i sonens nya rum.

RSS 2.0