Två katter med olika arbetsuppgifter

T är anticimex.. Han ser till att inget levande förutom vår lilla familj kan stanna kvar mer än två millisekunder. Tillhör du familjen insekter så äter han upp dig på rekordtid. Den vanligtvis feta katten kan hoppa häpnadsväckande högt om en fluga siktas i lgh .

TT är väckarklockan. Hon saknar helt förtroende för mig och min förmåga att vakna själv eller att komma ihåg att ge katterna mat. Som en sann kvinna tycker TT att sånt skall man påminna alla om. Gärna handgripligen. Så hon biter oss alla i tårna tills vi går upp.

Katter är ljuvligt

Fäller du ner persiennen?

Utan orsak det vill säga.... Om du bara sitter och tittar på TV i ditt vardagsrum, eller lagar mat i köket.
Finner du omvärlden så påträngande att du måste stänga ut den med en randig sorts gardin?
Ty jag förstår inte det... Ett hem måste ha.. luft! Även om det är fönster emellan, så vill jag iaf ha illusionen om rymd, uteliv ch omvärld. Jag hade inte gjort mig bra i en grotta.

För övrigt: En Stor dag för barnen. Dom har dansat med tomten.


Fast på toppen

av NV Skånes högsta punkt: Glumslövs backar. För som vanligt när det snöar här i Södern så förvandlas livet till kaos: De flesta har inte vinterdäck att tala om, och många saknar teknik. Vid halka: Sväng inte omkring i onödan (minmal rattanvändning), ta det lugnt, håll avstånd och håll avstånd igen.

För övrigt har älskade VISA återbördat mina pengar som Sterling snodde. Det trodde jag inte, så det känns lite som jag vunnit på LOTTO.

Nu är det helg, imorgon kommer barnen som jag saknar oändligt. På söndag är det julmarknad och äntligen äntligen börjar det närma sig juletider. Första girlangen är uppe, och i köksradion sjunger nu Dean Martin om julens ljuva tider!!!

Två obokade dag innan jul

Resten är bokat i julstök, umgänge och allmänt kaos. Årets julhetslista:

 • Årets julköp: Röd tomteduk, nya julgardiner till vardagsrum, plastgranar till barn, tomtedräkt inklusive skägg till son, julstjärnor modell röd och krans till dörren. Skall ske innan 29 november
 • Förvandling från vanligt hem till kitschjul: Kvällen 29 november
 • Pepparkaksbak  + dekoration av dito pkaka: 30 november
 • Glöggfika: 30 november (jadå, ni är välkomna)
 • Paketinhandling, omgång #1: 1-4 december
 • Fredriksdals julmarknad: 5 december
 • Inköp och dekoration av gran: 5 december
 • Julbord #1  med efterföljande egendesignad Pepparkakstiramisu: 6 december
 • Pepparmintskyssar, limeknäck, julkort och julpyssel: 7 december
 • Lussekattsbak: 10 december
 • Lussetåg: 12 december
 • Lussegympa: 13 december


Jag lääääängtar!!Tills dess får jag njuta av Leilas jul och Hanneles julblogg


6 konstiga saker

 1. Har ridit på en ko (och trasat axeln på köpet av denna livsupplevelse)
 2. Älskar gröna bananer och får kräkreflex av minsta bruna tendens på bananer
 3. Har en förmåga att skölja min bärbara telefon med pastavatten modell varmt
 4. Kan inte för allt smör i Småland skilja på höger och vänster
 5. Kan inte läsa ett Word-dokument om inte jag ser alla formatteringstecken.

Jag utmanar följande personer att oxå dela med sig av 6 konstiga saker om sig själv: Monica, Teresa och Hannele

  Detta ska man ha med på bloggen:
  -Nämn reglerna
  -Berätta sex konstiga saker om dig själv
  -Skicka vidare till tre personer
  -Lägg en kommentar på personernas bloggar så de vet att de har blivit taggade.


S T O L T

Det finns få saker som får mig stolt utan gränser. Småmallig kan jag bli rätt ofta, men så där ohämmat stolt kan jag räkna på mina båda fingrar.

Men igår smällde det till med fyrverkier av stolthet: Min son tog baddaren. Och han växte tre centimeter av ren glädje. Han strålade, han babblade och han tittade hänfört på medaljen som var hans. Han har misslyckat en gång så jag var nervös men vi hade övat, och killen fixade det! Och då blev jag stolt - nivå 1.

Sen på kvällen när vi skulle somna så höll han ett litet tacktal till mig att "det var ju precis som du berättat för mig mamma, at jag bara behövde titta på fröken så skulle jag förstå och det gjorde jag. Jag älskar dig". Stolthet nivå 99. Det förekom till och med stolthetstårar från denna wimp till mamma.

Man behöver nåt sånt ibland för att känna att man gör ett bra jobb som mor. Jag vet att jag gör det, men det är lätt att glömma mitt i all vardagshets, trots, varannan vecka etc.

Nu skall jag gå och pussa den lilla trollungen för han är det finaste kille jag vet!

Nu även med julknarkande barn

Jag är kraftigt beroende av jul, och går just nu i värsta abstinensen och vill bara packa upp mina lådor av pynt..
Och jag har överfört beroendet. Sonen kan inte sluta kryssa i leksakskatalogerna och sitter och läser Rustas julreklam som den vore bibeln. Han skall ha blå julgran. Dottern en rosa.. Och sen en grön äkta gran för mig som kommer vara finast i hela bygden. Tre julgranar på 100 kvm. Inte illa....

Bara 17 dagar kvar tills julknarkaren släpps fri och Elvis kommer sjunga sig blå m en Blue Christmas och Dean Martin hojtar Let it snow och jag går bananas och förnedringsdansar till den enda Mariah Carey låt jag gillar (All I want for christmas is you)

Varför jag är singel?

Min dotter har förklarat att jag luktar fis i munnen.
Kanske därför jag är singel :-) Barn har en underbar förmåga att vara brutalt ärliga iaf.

Annars - kärlek: Alla jävlar hittar nya fina kärlekar. Men å andra sidan så letar dom ju, kanske har ngt med saken att göra :-)

Annars - Dagens skåne: Lingonsylt till strömmingen????? Jag blir cellchockad.. Det skall ju vara ättika!!! Fast det har jag förstått inte direkt är medelsvenskt heller. Nåja, struntade i strömmingen helt och hållet och tog mig en bakad potatis som nog kommer hålla mig mätt till 2010.

Annars - musik: Anna Ternheim har en förmåga att gå rakt in i hjärtat på mig, och hennes nya är inte annorlunda.


Om den skånska såsen

Dagens Cantina: Köttbullar gräddsås


Jag må ha blivit förskånskad på många sätt, men jag kan inte förstå deras såsfixering. Sås till potatismos, eller ännu värre - sås till potatisgratäng?!?!?


Fast å andra sidan, de runda former som skåningarna får av såsen får ju vi fina upplänningar av våra eviga fika.

Sjukdomstillstånd: Ögoninflammation, snuva och bacill på stämbanden. Jag ser ut som ett skeppsvrak typ. Men är glad ändå eller nåt.


Cocooning

Min kollega sa att det lät skönt för jag satte just cocooning som status på facebook och msn. För det är ju så skönt nuförtiden att man inte behöver fråga folk hur dom mår (eller nåja) för man kan bara läsa deras statusuppdateringar. Mkt bekvämt säger den introverta.


Tillbaks till cocooning - Ja det är skönt. För värmeljusen duggar tätt, yllefilten från Klippan är inte bara ett måste utan ren livslust. Enda smolket i bägaren är ögoninflammation som kom i baktakt med dagis-ebolan som jag hade förra helgen. Nu har jag rosa ögon vilket min prinsessdiggande dotter kommer tycka är jättefint när hon får se mig på lördag. Personligen tycker jag att det ser rätt ufolikt ut.


Jag borde idag gått på en dejt, men ville inte ville inte ville inte. Ville göra sushi och se på IDOL under ovanmända yllefilt. Men så hittar man väl inte kärleken. Fast å andra sidan, om jag hade seriöst trott på kärlek med denna dejt hade jag nog inte tänkt i dessa "ställa in"-banor. När man tvivlar redan innan dejt 1 så är oddsen inte höga att undertecknad faller handlöst. Men å andra sidan, George Bush kunde ju bli president och det trodde jag inte kunde hända i en upplyst värld heller.

Och den 9:e december är det dags för läkarbesöket där jag äntligen får svaret på min förbannade hjärnröntgen. Bara en månads vånda kvar


Ännu en frisör får underkänt

Carina Qvist på Tågaborg - Nejtack.
Varför kan inte frisyrer klippa snygga korta frisyrer??? Hälften gör tantiga hockeyfrisyrer, en tredjedel gör stubbfrisyrer ala svampbob fyrkant och sen.... sen finns de duktiga som man hittar en gång i halvåret. Man går därifrån som en 10-poängare är snygg hur länge som helst. Men sen så fort jag försöker boka ett återbesök så har de alltid slutat/flyttat/dött.

JAG VILL HA EN FRISÖR!!!

Och nej, inga provsvar. Men ser det som ett gott tecken. Hade det varit dödlig cancer hade dom nog ringt vid detta laget. Tills jag får min läkartid så ignorerar jag faktumet och tycker jag mår fint.

RSS 2.0