Om Bob Hansson

Jag har börjat hänföras av Bob Hansson. Han uplevt honom som kufisk och lite mediakåt. Utan att ta ställning till honom genom att läsa hans verk. Och sånt är ju emot min livsfilosfi så jag tvingas läsa hans bo och lite dikter och fullkomligt knockas. Mannen är .. briljant.

Det var lite som när jag läste Bodil Malmsten och lade ner alla mina författarplaner. För så vackert ville jag kunna skriva, men då var det ju onödigt när Bodil redan skrivit ner allt i vackert paket.

Bob har gjort samma sak. Fast inte med ordtrollandet som Bodil mästrar. Bob imponerar med sina tankar. Han nästan tvingar mig att sluta filosofera. Men det hade ju varit tragiskt. Så jag tänker ändå, men vet att dom vackraste av tankar snurrar hos Bob. Kärlek.


Midjemåttet utökas, stressen sänks och

inget mer. Jullov är ljuvlig.
Barnen är glada, jag är seg och genomlycklig. Julklapparna var succé, och framförallt är det bäst med jullov. Att fisa runt, gå ut i skogen, åka til badhuset, se på bio, cykla till stranden, random-fika med vänner man alltför sällan hinner se när vardagen slår till. Divine..

Bjuder på två goding citat från de små:

"Mamma, sluta prata konstig uppländska. Prata SVENSKA"
          Min dotter om min dialekt och det vi andra kallar skånska

"Lena bor ju i England. då är ju hon en Engel"
          Min dotter om nationaliteter

Och när julefriden lägger sig i huset

börjar Åsa planera för sommarsemestern. Det blir västkust och Halmstad ligger risigt till att bli invaderat.
God jul på er alla.. Jag hoppas era jular blir fyllda av Jansson, paket och massa kärlek.
Julen är bäst, fuck the rest


Inavel

Dagens citat från ett av mina barn i badhuset:

- Mamma, du har tre navlar. Två utnavlar och en inavel.

Utnavlarna är mer kända som bröst.

Med barn i huset

är det svårt att vara nere mer en den millisekund det tog att skriva förra inlägget.
Även när de är som mest gnälliga som småbarn kan vara, så är de samtidigt så pinsamt ljuvliga och helt omedvetna om hur fantastiska de är!
Dottern hade gympauppvisning igår och tyckte det var fantastiskt. För att citera henne: "Jag var så söt att tomten ville dansa med mig men jag sa nej för jag skulle ju gympa".
Och en son som egentligen är för stor för pussar och kramar som bara måste tokkramas
Då är det svårt att se ngt dåligt med tillvaron.

PS: För alla bekymrade. Konflikt med vän är utredd och vi lär umgås i 20 år till iaf. Minst.

Borde städa

Men efter helgens glädjechock och veckans arbetsbelastning så kom ..... tomrum. som luften gick ur den glada ballongen. Jag vill inte göra ngt. Jag hatar egentligen depressiva blogginlägg men idag, eller framförallt igår, var en skitdag.
Borde sluta dricka kaffe, men kan inte. Beroende.
Borde börja träna, men orkar inte. Falsk matematik, då jag vet att jag blir piggare av att träna.
Borde sluta bli besviken på en viss vän, då jag vet om att det är i dennes natur att ändra planer. Men blir det ändå, då i min värld är vännerna få men väldigt kära. Och nya är inget jag skaffar i en handvändning.
Borde låtit bli tobleronen igår. Men det går inte. Beroende.

Borde ... mkt helt enkelt

Lyckan står den tålmodige bi - JAG ÄR FRISK!!!!

Ingen hjärncancer, ingen halvbruten pulsåder, kronisk inflammation i hjärnhinnan eller MS och alla andra hjärnspöken som jag har hittat på sedan MR-undersökningen för .. två månader sen?

Bara den vanliga B12 bristen som spökat är teorin. Så nu skall jag få en mängd sprutor i fyra månader och funkar inte det så måste jag ta ryggmärgsprov för att se om det är Borrelia eller nåt annat. Jag svimmade nästan när doktoren sa ryggmärgsprov då jag fick en otäck inre bild av en spruta i stor modell.


Så jag lever!! Jag kommer att leva! Livet är fantastiskt underbart och jag är så glad att jag nästan kissar på mig!!

Och det verkar som 2009 blir ett bra år. Har en känsla för det . Det rör sig åt rätt håll på alla håll och kanter. Mer om det senare. Nu måste jag sniffa söta barn, dricka skadligt starkt kaffe, Andas och hänföras det magiska vi i allmänhet kallar vardag!


Om julkalendern

Barnen tycker det är knäppt och jag har en liten crush on Måns. Spinkiga män med svart hår och intressant ansikte har en förmåga att få mig på fall. Jarvis Cocker modell. Me like.

6 dagar till läkarbesök

22 timmar till invasion av föräldar
12 timmar tills jag åter sitter på jobbet och funderar ut klokheter inför nästa veckas utmaning

Livet snurrar fort nu och jag hinner inte tänka på så mkt längre stunder. Har tänkt ut mina nyårslöften men mer om det kommer vid senare tillfälle

Men jag kan konstatera att jag är förbaskat välmående och känner mig för frisk att ha hjärncancer. Så det är nog inget. Iaf tänka jag leva dessa 6 dagar som det vore så och ta tag med livet då om doktorn tänker ge mig dåliga besked.

Det är ju jul goddammit. Och juletid avgudar jag. Jag vill ha glittrigare ljus tomtar överallt och en skog av vita granar. Jag vill ha paket jag inte förtjänar, jag vill ge mer än jag borde. Jag vill äta knäck tills det sprutar ur öronen och framförallt vill jag sitta under min chenchille filt och bara stilla betrakta alla ljusen medan Dean Martin sjunger så hjärtat fräls.

Jul jul, strålande jul.

RSS 2.0