Gråter som ett litet barn

men det är nåt med vackra fotbollsmän, stora pokaler och total eufori som gör mig lika gråtmild som Helena Bergström på film. Det var magiskt igår och jag hade gett några tusenlappar för att dansa fram på gatorna i Barcelona idag.
Vissa gråter åt vackra barn, vissa barn gråter av romantiska filmer, vissa gråter bara när de gör illa sig.
Jag gråter för allt som inte gäller mig själv

Fettfläck vid taket i hallen

Hur fan lyckas man med det??? Ok, jag är slarvig och virrig och inte alls pedant. Men jag brukar inte olja mina klinkers i hallen. Inte heller brukar jag kasta smörknivar där.
Flyttstädning är intressant.

Personlighetstest

http://se.41q.com/index.41q?a=1

Din personlighetstyp:

Självständiga, originella, analytiska och bestämda. Besitter exeptionell förmåga att omsätta planer i handling. Värderar kunskap och kompetens högt. Vill förverkliga sina visoner. Tänker långsiktigt. Ställer mycket höga krav, både på sig själva och andra. Födda ledare, men kan underordna sig andra ledare de respekterar och litar på.


Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Forskare, ingenjörer, professorer, lärare, läkare, tandläkare, affärsstrateger, organisationsgrundare, företagsekonomer, affärsföreståndare, chefer, militärer, jurister, advokater, domare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, psykologer, fotografer, forskningsledare, utredare, professionella pokerspelare

Kan väl stämma :-) Snott direkt från Monica: http://barbamamma.bloggagratis.se/


Att uppfostra andras barn

är en känslig fråga jag vet.

Jag anser att alla har en del av uppfostran av samtliga barn i samhället. Om det sker med respekt till alla inblandade.
Jag tycker det är självklart att man säger ifrån när tonåringar förstör, och ibland kan det vara bra om trotsiga småbarn får en tillsägelse av en annan. Om det sker med respekt som sagt.

Idag var jag och handlade och min son fick ett utbrott som bara eskalerade. Borde kanske gått ut och gett upp men jag var tvungen att handla och min tid är begränsad med flytt och allt. Så jag fick stå på mig, inte curla och detta resulterade i i en vilt gapande kille genom halva affären. Folk kom och tittade oroat, vilket jag gillar så att dom inte låter oansvariga folk knipa och misshandla sina barn bland gångarna bara för att det är för fega att gripa in. Och jag kan ta dom stirrande blickarna för jag vet att jag inte är den första och framförallt att jag inte gör fel. Jag kan ta en enstaka pensionär som  går in och säger åt sonen att han får sluta skrika. För dom gör med respekt mot mig och mot min son.

Däremot kommer jag aldrig tolera surkärringar som far fram från ingenstans, tar tag i min sons arm och skriker åt honom att "Nu är det nog". För där har du passerat en gräns. Lilla surkärring allt du gjorde var att göra min son mer vettskrämd, och mig förbannad. Inget av dom hjälpte direkt i den konflikt vi redan var i.
Typiskt nog var det just en sån surkärring med taskig hennapermanent, rökhosta och troligtvis alldeles för låg inkomst.

SJÄLVKLART säger jag ifrån till såna damer. För min son skull. Han skall veta att det inte är ok att bete sig så.
För han skall se det som en självklarhet att man säger just ifrån med respekt.

Och så sitter man här och är tokarg igen

Spanska män

spanska fotbollsmän!
Fabergas!
Ramos!
Jag gillar gillar gillar!!
Dagens hormonnivå -  hög
Det känns lite som en dageneftersockerchock - Det var fasiken magiskt! Fotbollen var fantastisk och männen var vackra och Åsa var väldig väldigt glad

Karma eller nåt

Börjar tro att jag har varit förskräcklig för min karma suger.
Hittintills denna flyttmånad med kommande dubbla hyror har följade inträffat

Stukat fot, sjuk dotter, sjuk son, ingen lön från företaget då det strulade

Vad kan mer gå fel? Det börjar brinna i nån av mina lägenheter???

Och för övrigt, lika besviken som alltid när Tyskland bevisar att dom är Tyskland och så får jag genomlida ännu en tråkig final. Mitt tips: Ryssland - Tyskland.


Dagens tralllista, utan inbördesordning

Kristian Antilla - Smutser

LykkeLi - Tonigt

Robyn - Cobrastyle

Looptroop Rockers/ Timbuktu - Naive


Fortsatt svenskimsporerad och jag nynnar mkt mkt MissLi.


Jif Ugnsrengöring

je suis hänförd
Jag är notoriskt och hängivet skitdålig på att städa. Allra sämst är jag på detaljjob som fönsterputs och ugnsrengöring. Eller i det senare fallet är det väl snarare ugnsplåtar som jag suger stenhårt på att få spotless
Men nu har jag hittat det. Jif Ugnsrengöring. Det luktar gott och gör att till och med att sån som mig, som tappar fokus efter två millisekunder av städning, får rent ugn och tillhörande plåtar! Dom blänker och luktar fantastiskt.
Vet inte vad det innehåller och om det är PK att använda det. Det enda min kemistutbildning säger mig är att det är tämligen jättebasiskt då mina fingrar fortfarande är halkiga även efter massiv sköljning
Blir man sponsrad för sånt här? *L*

Så himla synd om mig

Min lilla fot är i sämre skick än jag trodde. Dom tre veckorna som jag trodde läkarna LOVADE att det skulle ta, har nu utökats till 10 veckor. Och till och med brasklapp om operation då ligament inte läker som de ska, och det är senknutar och mög. Plus att jag får knapra massa anti-inflammatoriska piller som gör mig tämligen loj och snäll.
Jag hatar detta hjälplösa kryppling tillstånd.
Jag vill kunna springa som jag aldrig gör annars.
Jag vill kunna.
Så gårdagen spenderades med att Åsas hjärna var väldigt arg på Åsas kropp. Inte så konstruktivt, men gick ej heller att avvärja. För mig är det liksom inte ett alternativ med sån här skit

För dig om älskar biltvättar

Jag vet att ni finns därute. Dagens youtube-tips från femåringen

http://www.youtube.com/watch?v=vkMzcHAxKxU


I ingen-mansland

Oui, je suis singel.
Får man kalla sig det om man inte är ute och raggar och söker konstant??
Visst hade jag uppskattat manligt sällskap i mitt liv, men verkar sakna energi och tid. Som singelmorsa kryllar det inte direkt av raggningstillfällen i vardagen. Speciellt inte då jag lever i en by där 2,5 barn och volvo (och äktenskap) är standard.
Så jag lever vidare i ingen-mansland tills fantastiska exemplar börjar ramla ner i huvudet på mig.
Sen är ju fröken kräsen oxå.
En bekant för några tusen år sen gav mig rådet att jag "nog borde försöka mig på nördar". Vet inte hur jag ska ta det. Jag väljer att tolka det som att jag behöver nån med lite mer hjärnkapacitet än genomsnittspersonen. Nån som vet vem Voltaire, Mano Chao, Rushdie och Stryer är. Och är inte rädd att använda det emot mig :-D

http://www.youtube.com/watch?v=1tP1umpp4M4&feature=related

Ger upp karriär som fotbollskunnare

Ryssland lyckades få mina favoriter att se lika stillastående som Sverige. Bara att konstatera att Ryssland nog är bra och att vad jag än tippar resulterar i motsats. Så detta är hur det kommer gå baserat på tvärtomregeln

SPanien - Italien => Italien

Semi1: Turkiet - Tyskland => Tyskland
Semi2: Ryssland - Italien => Italien
Final: Italien - Tyskland => Tyskland

Ännu ett alster

Och kan bara att konstatera att ljust skriver jag i humör svart även om jag är far more upbeat in person.
------------------

En gnagande känsla om att livet är mer än så här. Att alla de där glättiga reklamomslagen inte har fel, utan att det är du som lever en grå tillvaro. Till detta vaknade Elin Andersson en gråmulen torsdag. Inget var fel med Elins liv, det var välorganiserat, fyllt med vänner, medelmåttigt kärleksliv, ordnad ekonomi och ett jobb som inte gjorde henne självmordsbenägen. Men det extra utropstecknet saknades kanske, men hitintills hade hon tyckt att utropstecken var överskattade och att denna utropshysteri var ett av de många fel som detta millenium hade.

Så hon steg upp, satte på sin vattenkokare för sin obligatoriska första Earl Grey-kopp. Med lite citron, och lagom mkt honung. Satte sig i sin vardagsbeiga fåtölj och betrakta sin utsikt från hennes lägenhet. Det hade fastnat ett boklöv på fönstret för någon dagen sedan och det satt som klistrat kvar. Elina satte sig ner, lika besluts som hon bestämt sig för att veckoplanera måltiderna för nästa vecka, och hon bestämde sig. Det jag har nu är inte bra, fast det borde vara det alla vill ha. Minus detaljer och krusiduller. Eller så är alla känslor av saknad bara en illusion, och hon borde bara vara tyst nöjd och hitta guldkanten i sitt liv. På en sekund var beslutet fattat: Trygghet är sköld du inte behöver. Kanske är det bara genom frifall som vi får reda på om molnen fångar oss eller inte. Frisk vågat och andra käcka ordspråk tänkte Elina och tog ännu en klunk av teet som lätt brände hennes morgontrötta tunga-Hon fattade sin gula blyertspenna och på ett väldigt Elin-sätt då hon bestämt sig och skrev ner de tre förlösande orden:


Glad midsommar på er!

Dotter fick plötslig feber som försvunnit lika fort som den kom. Trevligt var det till febern kom även om jag ej fick i mig nång sill. Har ej drömt om någon drömprins så jag är ännu clueless vad framtiden har att bjuda :-)

Faktum kvarstår

att jag starkt ogillar tysk fotboll.
Ännu en gång så går de på något slags yberhybris som krossar mina älskade portugisers bolltrollande.
Kvarstår endast Holland för mig. Och Tyskland blir väl motståndarna i finalen. Fy fan

Fotbollsdepression

eller inte direkt. För även om älskade Ljungberg var bra så hade Zlatan ont och resten av laget var tungt. För övrigt kan nästan ingen tycka så synd om Z som mig då jag oxå är skadad. Det är liksom som vi är på samma våglängd och jag led varje gång han sprang.
Annars har jag blivit som far: Jag kan inte bli upprörd över förluster om motståndarlaget var bättre. Eller hata fotbollspelare som är bra. Älskar fotboll som konst för mkt för det.
Så jag tror fortfarande på Holland & Portugal även om jag tror att de oranga får slita rejält för jäklar vilken fart de hade ryssarna. Men holländarna har nästan varit robotlikt bra så det löser sig.

Annat trivialt: Jag önskar att jag inte diggade Madonnas senaste fullt så mkt som jag gör. OOC typ

Och råkar ni ha en köksoffa att skänka en singelmorsa så offrar jag mig

Ständigt försöker jag med den där romanen

men tummen fastnar djupt i röven, och det blir bara en klatchy inledning. Senaste försöket var en novelltävling som HD hade. Följande epos skrev men underkändes i min interna kvalitetskontroll. Så varför inte lägga upp det på nätet för allmän smutskastning av mina littera försök:
-----------------

Det var en vanlig banal måndag med halvfull tvättsäck, orakade ben och minus på ICA kontot. Elina hade bråttom till jobbet för det ska man ha, även om inte arbetsbördan orsakade högt blodtryck och nervösa besvär. Bussen var fullpackad, men det påverkade inte Elina som precis som de flesta av oss, körde ensam i ett halvsovande tillstånd i sin Nissan Micra. I bilen dånade glättig musik och morgontrevligt prat från den morgonhurtiga trio i den reklamfinansierade radiokanalen. Elina sjöng med och kryssade fram mellan filerna som på beting. Hon tänkte på vad hon skulle välja att äta till lunch i matsalen, om hon skulle orka simma efter jobbet och framförallt om hon inte borde ha tagit ut soppåsen ändå. Tankarna irrade och morgonrusningen susade när utan förvarning så bröt solen igenom det gråtunga molntäcks som skymt himlen de senaste månaderna. Solstrålarna orsakade kaos bland morgonbilarna där solglasögon letades fram, solskydd fälldes ner och lyckliga leenden spreds bland de morgonsuddiga ansikten. Bilar som innan kördes på automatik, tappade kontroll och mitt på Magnus Stenbocksgatan stannade Elinas bil då den fastnat av en mur av Volvo V70 av ny modell och sur ägarinna.


Elina förstod först inte vad som hänt. Varför bilen abrupt sluta rulla mitt i BWOs senaste discodänga? Varför en välmålad dam i Espritjacka knackade enerverande på hennes bilruta? Varför damens mun rörde sig rytmiskt och stort medan hennes ansikte blev rödare och rödare. Där i förrvirringens orkanöga så blev punkt ett enkel. Mitt bland livets skriva för skrivandet skull, andas för att man måste. I en tid där alla häller ut sitt hjärta över Internet i form av bloggar och chattar, där ingen åsikt är liten och "jag alltid har rätt" väljer Elina att isolera sig. Så otroligt otidsenligt.


-         Jag behöver er inte mer, deklarerade hon när hon öppnade bilfönstret.


Orden orsakade spasmer hos Volvodamen, men Elina öppnade dörren och puttade vänligt bestämt bort kvinnan och började gå. En fot före den andran, bort från tutande bilar och människor som drog i henne. Elina gick tills mjölksyran erövrade henne, Elina gick vidare och vann över de mest basala kroppsfunktioner. När solen gick ner så var Elina vid stranden.


Inte alltid så jäkla creddig

och så alternativ som folk kanske tror. Dessa låtar får mig fullkomligt att tappa creddmasken och skickar mig sjungande runt på gator. SKäms över en del, trallar dock ändå

Little Respect - Erasure

Tell me what you like - Jessica Folcker

Smooth - Rob Thomas

Tortura - Shakira

Eurythmics - Thorn In My Side
Anserw -  Kelly Clarkson
Bye Bye Bye - NSync


En indikation om hur dagen kommer att bli

vaknar av att katten biter mig i näsan, ramlar över flyttkartonger och glömmer sen att skölja ur schampoot. Det senare upptäckte jag när jag som ofrivilligt miljösvin satte mig i bilen.
Bara att dra slutsatsen att hjärnan verkar ha fridag idag.

RSS 2.0