Lilla Åsa och köttmarknaden

Gjorde igår ngt okaraktäristiskt: Jag gick på lokal med några väninnor. I lokalen spelade Clabbe och det var 80 tals fest. Musiken var hög, människorna många och av varierande ålder. Men framförallt var det - Köttmarknad.
Det var lystna blickar och snabba hångel, och sa man hej till ngn man kände så föregick rykten om nytt förhållande.
Jag blev rätt förskräckt. Disco har aldrig varit mitt favorittillstånd utan jag vill mest springa och gömma mig på toaletten istället för att stå på dansgolvet och se lagom tillgänglig ut.
Plus att friarkonsten bestod mkt av tacklingar (följt av åååh, förlåt men hej), primalvrål (ÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ fett ös, vill du hångla`?)
Jag lär inte hitta min lagom intelligenta och pilimariska påg där så jag tackade bestämt nej när jag fick inbjudan till nästa stora evenemang:

VILD och SKILD

Jag sitter faktiskt hellre hemma och kliar fötterna mot en björk eller nåt

En månad sprang förbi

och jag funderar om inte den här vegetariska livstilen är här för att stanna. För jag mår skitbra.
Har även tagit ett strategiskt beslut för mitt hår. Sånt är ju viktigt för mig. Nu skall jag gå lite mer 20-tal, spara ut lite och antigen ha Katie Holmes bob eller en Demi Moore i Ghost inspirerad frisyr. Behöver mer hår att slänga inför potentiella friare. De flesta blir rädda för min nuvarande powercut.


Vill även passa på att fria

till Thomas Ruziak... alltid älskat honom. Adiam Dymott är inget undantag, med Ruziak bakom spakarna så dansar Åsa oftast med:

http://se.youtube.com/watch?v=ZxM-_b8oA4o


Jag rockar, jag rollar. Jag ler!!


Tofu är ett mysterium

Hur kan tofu vara så gott en dag  (i misosoppa)
    för att nästa dag vara förvandlat till ngt direkt vidrikt (i en wok)

Det vegetariska livet fortgår och det går framåt. Har lagat mkt gott, men fortsätter att då och då gå på nitar som är otroligt äckliga. Som dagens wok. Däremot är ju qorn löjligt enkelt och skitgott i alla former. Saknar fortfarande inte kött, förutom skinka som pålägg på frukostmackan. Men men... groddodling pågår så snart är nog mackorna mumsigare igen

Jag vill gifta mig med Patrik Arve

Har alltid gillat mannen. Han är skön, gör gudomlig musik och är skön.
Nu är han tydligen pappa och naturligtvis en underbar pappa.
Sitter i min lilla soffa med mina söta barn och ser bolibompa och vem tittar fram: Patrik Arve. Glatt sjungande en specialkomponerad tiger-ska låt för Stava med skägg. Briljant!! Och jag hoppas han gör det för sina barn.
Jag har ju sett hans namn för den fantastiska musiken på Höjdarna, men här tar han steget fullt ut och blir mystomte på Bolibompa.
Im in love

LillaÅsa och träningen

Likt många av mina mammakollegor här i villaförorten har jag nu köpt träningsDVD. Nu ligger den här och glänser i sin hurtighet på mitt TV-bord. Jag ska börja träna. SKA. Men kanske inte idag? Kanske imorgon.... Eller bäst att vänta till på måndag??

Idag har jag ledigt. Kom precis hem från en ledarskapskurs och är mentalt dränerad. Katterna kräver uppmärksamhet och jag kräver vila så DVD får ligga oupppackad till imorgon.

Gäsp på er...

Qorngryta

Dag 12. Det rullar på. Vissa försök i köket har varit groteska liksom rödbetsbiffarna. Men jag mår riktigt bra. Är piggare och saknar inte nåt förutom skinka. Men gud vad jag saknar skinka. En skinkmacka med dijonsenap.

Och JA, jag tar emot recept!!!

Andra försök har varit löjligt lyckade. Gjorde en sötsur qorngryta som både jag och barnen slukade. Dottern kallade det för korvgryta. Sure thing...

Annars ... lite oinspirerat bloggandet. Verkligheten tar för mkt tid och jag kan inte riktigt skriva om allt här.

Jag gillar varken rödbetsbiffar

eller chevre.
Jag fortsätter med vegetarisk mat och försöker vidga mina matlagningsbiffar. Försöker jag nånsin bjuda er på rödbetsbiffar så tacka vänligt men bestämt nej. För Åsas rödbetsbiffar är vidriga.
Men jag ska komma på hur man lagar god vegetarisk mat..

Varför köttfritt år är den vanligaste frågan just nu för övrigt? Tja, för att jag inte gillar kött men aldrig prövat att leva köttfritt. Och det känns bra att försöka ett år. För naturens skull främst. För hälsan i andra hand. Och det är ju inte helt vegetariskt. Jag äter fisk och skaldjur. Annars skulle jag inte överleva. Mentalt :-)

IF YOUR LIFE WAS A MOVIE, WHAT WOULD YOUR SOUNDTRACK BE?

Opening Credits:
Shame and scandal - Peter Tosh
Tja skall ni se en film om mig så skall vi börja dansa från första början

Waking Up:
Dagny - Owe Thörnqvvist
För att jag behöver mitt kaffe vansinnigt fort och älskar Owe

First Day At School:
Trash - Suede
Inte höga tankar om hemorten.

Falling In Love:
Hooked on a feeling - Björn Skifs
För kärlek är inte så hippt, utan mer primitivt, mer hoogashacka!

Fight Song:
A Scene, It's An Arms Race  - Fall out boy
Slåss gör jag inte, men denna får mig adrenalinpumpad iaf!!

Breaking Up:
Who needs love like that - Erasure
Lite bitter pop kan hela det mest brustna hjärtat

Prom:
Somebody told me - the Killers
Pubertalt, adrenalin och olycklig kärlek. Briljant och jag kan snabbt sitta stilla när jag hör den. På repeat 100000000 ggr.

Life:
Rumba de Barcelona - Mano Negra
För att just så vill jag dansa fram i turbofart genom livet.

Mental Breakdown:
Pixies - Where is my mind?
Enkelt, briljant och en av världens bästa låtar

Driving:
Ice Ice baby - Vanilla Ice
Bakom ratten förvandlas jag till ett frustande fartmonster i white trash modell som inte tvekar att vara stencool rappare.

Flashback:
Enjoy the silence - Depeche Mode
Kommentarer överflödiga

Getting back together:
The more you ignore me - Morrisey
HAHA... tja jag har ju aldrig återförenats med ngn kärlek utan slut har ju sina orsaker så varför inte lite stalker musik.

Wedding:

Fix you - Coldplay
För jag gråter som ett svin och jag tycker det är den bästa kärlekssång som någonsin skrivits!!

Birth of Child:
Apple of my eye - Ed Harcourt
Kärlek barn är svårt att sätta toner till.. Men denna förmedlar lite av den totala, helt oegoistiska kärlek man känner.

Death Scene:
Nu kan du få mig så lätt - Håkan Hellström
svåraste valet... Texten blir fel. Känslan rätt, så nåja.

Funeral Song:
Always on my mind - Elvis Presley
För jag kan inte tänka mig ett vackrare sätt att säga hejdå och jag älskar er alla som är där och säger dito till mig på min begravning. Den är taskig, för den är tårframkallande, men det är lite därför man har en begravning väl? Släppa fram tårarna?

End Credits:
Paper planes - M.I.A
I'll take your money..


Köttfritt år - Dag 4

Förutom att jag tänker omotiverat mkt på köttfärslimpa från jobbets cantina med gräddsås och lingon så går det bra. Det är inte så svårt att leva vegetariskt, inte mer jobb att ha fler alternativ på bordet (för barnens skull). Behöver dock recept på morots/rödbetsbiffar eller dylikt. Nu är det mkt linssoppa, qornfärs och wok.

Enda nackdelen är att min mage som alltid har svårt för omställningar så att det är lite ... spännande att gå på toaletten.

Där ligger förövrigt en pocket av Mitch Albom just nu. Mest känd för Tisdagar med Morries. Vardagsfilosofi och feelgoodlitteratur när det är som bäst.

RSS 2.0