För övrigt: till min favorithäxa

Till världens bästa vän, och min favorithäxa, så vill jag skicka ve och förbannelse för att hon återfått mig att andlöst sitta och lyssna på Kent och drömma om hur kärlek bör vara..

Utan dina Andetag.

Så fuck you very much Lena, utan dig vore livet mer förutsägbart. Med dig är det det roligare helt enkelt även om jag nu åter förvandlats till den blödiga romantikern jag försöker förneka att jag är.


Gott nytt år

Hoppas ert nyår blir fantastiskt. Själv har jag som vanligt lite ont i magen över nyår. Över denna festhets och maniska iver att ha roligt. Missförstå mig rätt, jag uppskattar vänners goda sällskap och jag bli galet glad av en fest extravaganza. Men föredrar om det är frivilligt och spontant. Inte stelt, med givna regler om champagne på tolvslaget och löften som skall ges för att hållas under resten av året.

Ngnstans drömmer jag om en ny form av nyår. Men har inte funderat klart hur JAG vill fira nyår.
Till dess tillhandahåller jag en nyårsfest med barn och vänner där barnen står i centrum. Jag får sushi. Egentligen begär jag väl inte så mkt mer av en bra kväll :-)

Joo, nån att krama i soffan men sånt tar jag tag i 2010.

Louisiana baby

Var och såg Jacob Holdts bilder igår... Åkte dit tämligen förutsättningslöst då jag nu uppsöker konstutställningar för att låta mig överraskas istället för att vänta i evighet på att RÄTT konst att besöka.
Jag visste inget om mannen.
Shit, vad jag berördes... Fotona var enkla. Kunde lika gärna vara tagna av mig. Men dom var inte bara bilder. Dom kom med en historia. En naken historia, utan försköningar eller nåt... En historia som han dessutom följde under decennier.
Det var hemskt. Jag är så förbaskat priviligerad, och jag är fortfarande chockerad över att sån misär kan förekomma i USA.

Och sen när man går ut därifrån på skakiga ben så kommer frågorna: Vad driver mannen att ta dessa bilder?
VArför tar han bara bilderna istället för att rädda lite av världen? Vill han rädda världen? Eller är han bara en nyfiken observatör som vill sprida information till massorna? Eller ännu värre: En exploatör.

Se.

Rudolf

Likt en man skulle jag just ville ha oändligt med sympati av omvärlden då min näsa rinner, huvud värker och hela jag går i förkylningsatomer.

 Som en kvinna biter jag ihop och går och jobbar. Eller som farmor hade sagt:En förkylning har ingen dött av. Fast vänta, där var hon ju ute och cyklade enligt SCB. Men nåväl, likförbannat sitter jag där på min kontorstol. Som en övervintrad tomte som kräver te en gång i millisekunden för att inte kraxa fram orden. Som likt Rudolf har en näsa så röd att jag kan lysa vägen till matsalen åt mina kollegor. Som en vandrande bakteriehärd men med ett smittsamt skratt och en vänlig attityd.

2010 nalkas. Så även min nyårsångest.

Men det ska bli ett bra år. Det kommer bli ett bra år. Om inte annat blir det ett år med iPhone. Och bara det är ju en bra början.

Fram till det nynnar jag på Paloma Faith


Att längta hem - Båda vägarna

Jag bor långt från min ursprung. Emellanåt är min längtan stor "hem". Jag romantiserar, jag trängtar och jag tillskriver hemorten alla förträffliga attribut.
Tills jag kommer hem, och inser återigen att jag är den udda fjärilen i gänget. Att jag inte platsar. Att platsen är vacker, men människorna är inte av mitt slag. JAg älskar dem, men dem förstår mig inte.
Jag reste och var normal, vacker och stark. Återvänder som tjock, ful och med sprickor i kanten.
Som alltid.
Samtidigt som en viss form av energi har inhämtats av att umgås med genpoolen.
En jäkligt dubbel känsla.
Känns bra att vara hemma

Den svenska synden

Tydligen förvånas USA över att vi upprörs över Tigers snedsteg. Upprepade snedsteg. GROVA snedsteg. Snuskig jävla otrohet när hon var gravid.....
Det går tydligen inte ihop med den "svenska synden"
Bara för att vi inte rodnar vid tanken på sex behöver det ju inte betyda att vi saknar moral? Men det är klart, jag tänker ju.

Själv förvånas jag över att energin återvänt. Vips så vill jag simma igen. Vips så var årskortet inköpt.

God jul på er.

Tankar om vuxen vänskap

Jag är en kvinna med många bekanta, och få nära vänner. Jag är nog svår att komma nära. Dels för jag verkar läskigare än jag är, och sen för att jag är dryg nog att vilja ha ensamtid och inte ringa och träffas hela tiden.
Så få vänner som fattar mig, som jag älskar.
Och många nästan vänner som nog tror att jag tänker på dem mindre än jag gör, men som jag faktiskt skulle ställa upp för om de bara ville :-)

Som medelålders är det svårt att hitta nya vänner. TIll och med att behålla gamla om man är stressad och singel som mig. Så därför grämer jag mig just nu för jag har grälat med en vän som är ny som hade potential att bli en av inre kretsen. Ett urdumt bråk, men han sårade nog mer än jag lät honom förstå och sårad vill jag inte bli mer så då flyr undertecknad. Hellre en flykt i onödan än sårad självkänsla igen...

Ja jag vet.. inte det sundaste förhållningsättet. Men just nu det som funkar.

Så jag är arg, jag vet att vi borde reda ut det men jag tänker hålla fast vid ilskan några timmar till inann jag dansar av mig den.

DAgens musik: Johnossi.

En skåning i snön

snön ligger vit över taken ... Endast ÅSa är vaken...
Det är vackert som ett Disneylandskap och minusgraderna väcker både kropp och själ. Leendet sprider sig...

MEN

Så är jag ju i Skåne.  I Skåne kan inte människor köra bil. I Skåne gillar man att umgås och vara nära, så när dom kör bil så tillämpar dom den principen: Nära nära... Blir sen underlaget ngt annat än soltorrt så slår dom inte ner på farten och minskar avstånd. Nix pix, inte en skåning håller samma kära avstånd (nära nära) och slår av på takten så att man kan gå förbi dem. Det slutar med bilköer, krockar och kaos...

Älskar SKåne men inte i bilen :)

Om jag var en rörmokare

skulle jag på egen hand lösa den äckliga situation jag befinner mig i...
Min toalett har havarerat. Det är stopp i den och jag kan inte lösa det med varken kaustiksoda.
Det luktar... toalett.
Toalett luktar inte direkt mysigt, juligt och romantiskt.
Men kan frk lösa detta själv? Ack nej.. Tydligen är jag fortfarande beroende av andra. Men de vägrar svara i telefonen och komma och hjälpa den stackars jungfrun i nöd.

För övrigt gläds jag åt att u-länderna ställer krav på industriländerna i Kph. Vinst kan inte, och får inte vara den enda drivkraften... Jag vill gärna överlämna en beboelig jord till mina barnbarn.

För övrigt hoppas jag att alla protesterande i Köpenhamn lever som de lär och är miljömedvetna i sin vardag och inte bara åker och skriker och skyller på "the man" för miljöförstöringen. Även du och jag är bovar... Jag bättrar mig. Gör du? 

Åh dessa fantastiska män....

Har gnällt mkt över ensamhet och känner att bitterfittestämpeln börjar bli väl tydlig i pannan så härmed vill jag bara skicka en hög med kramar och pussar till alla deras fantastiska män:

 • Zlatan - Det finns bara en
 • Patrik Arve - Sveriges skönaste snubbe
 • Anders och Måns - Mina favoritnördar som jag pussar på vilken dag som helst
 • Albert Einstein - För att han fanns
 • Olle Ljungström - Sveriges sköraste man, en poet!
 • Russel Howard - För att han får mig att kikna av skratt
 • Picasso & Kandinsky  - För deras tavlor som är briljanta!
 • Gaudi - För hans hus som får mig att vilja skriva poem!
 • Toots - För han får mig att skaka rumpan

År 2010 vill jag att

 • Min vän Anna får ett enkelt och underbart år
 • Min son fortsätter trivas
 • Jag får åka å semester med min familj utan att vara stressad
 • Mina ångestkilon försvinner. Jag ser bra ut fortfarande men känner inte igen mig själv. Behöver inte bli så benrangelsmal som jag varit. Bara bort med fluffet.
 • Jag är superbra på mitt nya jobb och lyckas vara en bra chef för de i min grupp

Kaffe, melankoli och Movits

Det börjar som en grubblande lördag. När svårmodet är nära och Spotify hamnar på Wadling och Thåström.  Bra indikator att ngt är fel.. Men att vara glad är ett aktivt val.
Så några legobilar senare, lite Movits och pannkakstårta så goddarnit om inte livet känns rätt överkomligt. Håret lägger sig helt frivillligt åt rätt håll, ögonen börjar tindra och fräknarna lyser. Fröken överlever mao.
Nu drar jag mig till biblioteket med familjeskaran för att samla in årets skörd av julböcker.

Movits förresten... Upptäck! Dansa! Le!
Eller sätt på min lilla playlist och dansa åt kvalitetsmusik vettja.

Jante och Idol

idag slog det mig vad som är fel på svenska idoljakter eller musiktävlingar. Som gång på gång lyfter fram ett mediokert alternativ och gör det till vinnare, medan råtalangen får hamna på säkra tredjeplatser eller sämre...

Det handlar ju om jante...

Svenskar älskar en underdog. Dom älskar att visa de som kan att de inte ska tro nåt. Så en äkta talang KAN inte vinna i Sverige. Nej för då snörper folket på läppen och säger nej minsann nu skall vi rösta på Calle för han är det synd om ... SOm röstar på Malena för Snälla snälla var ju lite för mkt. Som ropar genialt om Tomas Ledin för att det är lagom snällt.

I år tror jag Calle vinner på detta.

Inte för Erik är så mkt bättre. Han är söt som socker, men charmig som polystyren. Talangen i år hette Tove... Jag har sagt det förr om två andra idoler: Darin och Amanda Jensen. Resten är karaoke.. Tove, Darin och Amanda är .. magi. Alla är inte min musikbag, men det är talang.

Ensamhet

är inte bara ett hemskt tillstånd om det inte är självvalt. Ensamhet ger nu även cancer.
Så gör en insats, bjud undertecknad på middag ;-)

Nej, jag är inte ensam. Inte mer än jag vill. Jag har bara begränsat med tid för socialt samspel. JAg är övertygad om att det lär ändra sig med tiden, ty jag är en social varelse. Jag behöver andrum

Våga vägra rosa

När jag var ung och inte hade barn så var jag dödsäker att jag skulle uppfostra mina barn könsneutralt.
Å andra sidan var jag säker på att få en pojke oxå.
Mina barn skulle ha randiga kläder i röt och grönt och leka med träleksaker....

Sen kom mina barn och visade sig ha en egen vilja. Lite chockerande.

Nu får jag köpa rosa grejer till förbannelse trots att jag egentligen inte vill. Engelska forskare vill tvinga föräldrar till bojkott. Jag går nog mer på principen att låt barn få vara den individ de vill UTAN att förminska dem. Låt dem vara STARKA prinsessor som kan allt.
Bara för at man leker med teservis gör det väl inte till ett mähä???

Så istället för att styra barnens lek, våga vara en stark förebild. Som kvinna - våga vara stark, kunnig och inte kräva hjälp och fnissa bort allt allvar. Som man - Våga visa dig mjuk, diskussionsbenägen och en naturlig del av hushållsarbetet med mat, städ. Våga vara förebild!
 
Men jag är en hippie

I vinternatten

så förlorar jag mig lätt i ensamma tankar. En önskan om mer, men samtidigt en förbaskat nöjdhet över livet.
Som om den jag väntar har väldigt stora skor att fylla. Kanske inte ens han finns. Kanske finner han mig besvärlig?
Nåja.. Jag är inte gjord för detta mörker. Jag är en vårblomma med klara färger. Som skrupnar i kylan och dånar av solen.
Idag är livet bra, men ändock detta men.

Och till Anna Anka

vill jag bara skicka en liten låt..
Att ge råd om hur man lyckas behålla mannen i äktenskapet  när man själv hittat mannen när han var gift. Inte direkt ett framgångskoncept.
Att ha en syn på jämlikhet som den kvinnan... är skrämmande.
Lycka till att hitta ny :-)

Att skilja sig är INGET någon gör frivilligt påstår jag

Åter igen retar jag mig... Hur de "fina" människorna anser att folk som skiljer sig för lätt....
Och går sen åratal i terapi, håller skenet upp och är så präktiga.
Att skilja sig är INGET någon gör frivilligt påstår jag
Sen finns det folk som inte tror på livslång kärlek, men de brukar inte hamna i seriösa förhållanden heller.

Jag tror på livslång kärlek. Men jag tror oxå på att våga ge upp om man gör varandra mer illa än väl.
Jag tror på att kämpa, överleva vardagstristess. Gjorde så i 13 år. Men jag tror även på att våga ge upp om man försökt allt och kroppen fortfarande skriker nej.

När folk möts av dessa argument så blir man plötsligt "godkänd" - Men du hade ju försökt säger de och lägger huvudet välmenande på sne. Jag är ju inte som "vanliga skilda".

Screw you happy suckers, separation är ALDRIG nåt enkelt. ALDRIG man gör för att man är lite bored och vill ha en häftigare fredag.
Inte med kids inblandade iaf. Men jag tror inte ens att utan barn så är det nåt man väljer för att pigga upp livet.

Jazzdansar in julen

Har varit arg. På världen. På vänner. På omgivningen. Det gick över. Och var i efterhandens klokhet nog rätt hormonell :-)
Nu har jag introducerat Movits till sonen som tokdiggar så vi jazzdansar in vardagsrummet.
Så vad gör det om knäcken blev rinnande, ingen äter mina saffransbullar och TV-utbudet en lördag är kriminellt.
Livet är gött ändå, jag har ju uppåtsnäsa, luften är klar, sköljmedlet doftar gott, fish cakes luktar lovande från köket.

För övrigt vore livet komplett

om bara Spotify lade upp [ingenting]s Punkdrömmar....

Våga vara nykter

Jag dricker inte när jag har mina barn. Jag dricker knappt ändå. Vin är gott, men inte till priset att mina barn skall sitta att ha ont i magen för att jag är konstigt skrattig.
Våga vara nykter, livet är roligt ändå.

Men - säger skeptikern, hur skall du då lära dina barn sunda alkoholvanor? Tja... kanske genom att introducera alkohol i deras närvaro när dom är större nog att förstå alkoholens inverkan. INte när de är små och fortfarande lär sig basics. Mina barn är under 7 år. Tiny kids. Inte nästan vuxna. Än så länge måste jag lära dem typ varför man borstar tänderna, inte leker med spott.

Var sak har sin tid

Precis som detta moraliska lilla infall...

Ett aktivt val att vara positiv

Sådär.. Nu slutar vi gnälla. Över kollegor som gnäller, chefer som inte förstår, kärlek som inte kommer, väder som inte är som förväntat, mat som är dyrare... Varför fastna där? VArför välja att se vardagen, denna FANTASTISKA vardag i sånt dystert sken.. Det är roligare att se allt som är bra, sluta haka upp sig. Och som ett jäkla brev på posten sitter leendet där, energin smittar och livet leker..

Idag är jag till exempel förbannat glad över att ha ett jobb som fortfarande fascinerar mig efter 7 år. Jag tycker att min kitschiga julgran ser fantastisk ut och gör mig danssugen. JAg tycker att vädret är som gjort för en löksoppa, och en löksoppa gör sällan ngn arg. Idag är jag glad för att bor i ett hem där grannen knackar på med ett leende om jag glömt nycklarna i dörren. Jag är glad att P3 finns och förgyller min vardag. Jag är glad att andra har Iphone så jag får avundas dem. Jag är glad att jag inte oumbärlig utan kunde byta jobb utan att jorden gick under. Jag är glad att det finns hårfärg som gör mig vacker och trollar bort gråa hår..............

Tja.. ni förstår

Så, sätt på The Maytals – You Make Me Feel The Way I Do. Jo, inget gnäll över att det är gammal tråkig ska. Ska är fantastiskt. Sätt på, slappna.. Tänk på tre saker som gör dig glad idag, börja vagga med i takt till musiken. Sådär, dags att hoppa upp. Dags att dansa. Oavsett hur många som ser. För ju fler som ser desto fler ler. Så dansa, skaka skaka rumpan . Och så fortsätter vi The Maytals – Love Is A Special Feeling

Kärlek till er alla goddammit

RSS 2.0