Med lila basker mot framtiden

För er som känner mig, har jag alltid sagt att jag kommer bli en tokig kattdam med lila basker som åker på bussresor till Italien och målar halvtaskiga akvareller när jag blir stor. 

Och nu på senaste tiden så märker jag att för varje sekund som går så blir jag mer Gunilla Ponten-ig.

 • Håret blir färgglatt och klippt i assymetriska frisyr som många inte skulle ta i tång med.
 • När jag går i butikerna drabbas jag alltid av glada överraskningar för dom färgglada och/eller bohemiska saker jag vill ha, vill inte alla andra och då blir det billigt. Fyndade igår en briljant arbetskavaj som jag fann vara diskret men som en väninna gapade när hon såg (Blå med röda och vita ränder). För att sen rycka på axlarna, och säga "tja, du kan komma undan med det men jag vet inte många andra som gör det"
 • Katterna har dubblerats det senaste året.

 Och ovanför min dator hänger nu ett halvtaskigt verk i olja av undertecknad. Kanske dags för min lila basker snart.


Ber om ursäkt på förhand

Dag 3 i asketliv (eller nåja) och allt jag tänker på är godis. Pizza. Kebab. Choklad.
Troligtvis kommer jag snart bli lynnig och sne, om jag inte redan blivit det. Brukar inte märka det själv utan är i ca två dagar övertygad om att omgivning är helpuckad och behöver hjälp.
Cyklar fortfarande dagligen, och har inte fuskat.
På tisdag är det första vägningen sedan den stora katastofvägningen.

Kan man lära katter att spinna korrekt?

Har ett liten svart katttuss hemma vid namn TT. TT spinner lite när hon vill. Det behöver inte vara förknippat med välbehag. Ibland sätter hon sig mitt på golvet och bara spinner. Högt. Framförallt spinner hon om gammelkatten T spinner. Ibland spinner hon när hon ser mig. IBLAND spinner hon när jag klappar henne.


Kan man lära katter att spinna på mer lämpliga och likformade tillfällen?


TT är född i ett stall och därmed inte så ohämmat kelig som innefödda katter kan vara. Därmed inte sagt att hon ligger under badkaret och är rädd för oss. Vi får klappa. När hon vill. Dock även om nu inte är så kelig är hon extremt social och älskar att sova på sina ägare. I början vid fötterna, senare på pannan och nu varierar hon sig mellan att ligga på magen eller att ovanpå T som ligger sked med mig (Måste nästan ses). Och spinner högt som en borstbindare. När hon känner för det.


Gillar läget - Överviktig.

The bottom is nådd.. Ställde mig på vågen idag. Och efter den inledande chocken, kom snabbt förnekelse: "Vågen är felkalibrerad".

Men jag underkastar mig. Jag vet ju att jag tappat all grundkondition samtidigt som jag fikat mig fram.

Det håller inte.


Jag är överviktig. Inte relativt. BMI < 25. Överviktig.

Jag är inte missnöjd med min kropp, men det håller inte.

Har ju en smygande diabetes och jag ska bli 104 år gammal så något måste ändras. Och det sker nu.


Åtgärdspaket:

 • Träningscykel köptes igår (och tränades faktisk med oxå). Träning blir nu obligatorisk varje dag. I lugn takt, men obligatorisk. Minst 15 minuters trampning var dag.
 • Guldkant på tillvaron försvinner. Åsa Får Inte Äta Godis/Chips/Feta såser. Åsa får äta äpplen.
 • Portioner minskas
 • Bloggen förvandlas till en vikthälsoblogg (sånt som Åsa egentligen ogillar).

Bloggstrejkar

Får jag inte en kommentar så skriver jag inte förrän om två veckor.
Ren ego-kick :-)
Har jag inte fått en kommentar innan v37 så kommer nog bloggen ändra inriktning

Ensam mamma söker - Ett manifest

Förstår inte dessa kärlekstörstande kärleksmumsbakande mammor. Eller förstår gör jag väl. Men jag tillhör ett annat släkte. Jag sitter inte och längtar i soffan. Jag ser det som fullkomligt möjligt att jag blir ensam tills jag dör. Och det är ok.

Och med det sagt betyder det inte att jag föraktar alla lyckliga djävlar i tvåsamhet. Tvärtom - Jag är avis så jag är grön. Saknar främst nån i tevesofffan som kan ta del av mina .. klokheter. Och nånsom står ut med mina matlagarförsök. Ibland världsklass, oftast intressanta, ibland direkt vedervärdiga

Men jag är kräsen har jag sagt förr. Dels för att jag har god koll på vem jag är.

Vill ha nån som inte vill ha ekmöbler och stilrent överallt och dom verkar vara få. Iaf i mitt samhälle.
Någon som inte gnäller när jag somnar tidigt, eller skiter i att vika tvätten för att det är så tråkigt. Men samtidigt någon som vill ha det trevligt och rent i sitt hem, och ser det som en självklarhet att det är två som sköter ett sånt jobb.
Nån som står ut med mitt tråkiga liv, och finner mig intressant  precis som jag är. Som klarar att inte ha fest jämt utan föredrar vardag. Som inte dööööör om man har en weekend- eller långesa planerad varje halvår eller år. Säg årtionde så får du min äventyrslysta.

Och mitt största fel i denna internetsdejtande årtionde är att jag inte är ute efter nåt ragg tils jag hittar den rätta. Jag är skitkass på att ragga. Så jag gör det inte. Män får alltså bokstavligen ramla på mig.

Så till dess är jag ensam mamma. Som inte söker.
Nåt för TV3?

Fel på så många nivåer - Dag Finn

Är inte, har aldrig varit och kommer nog aldrig bli ett fan av Shaboom. Men igår i tvsoffan häpnade jag över det norska .. fenomenet Dag Finn. Där stod han, tatuerad som han vore Tommy Lee. Hög på adrenalin att få lite strålkastarsken. Även om det inte var för nya bravader, utan för att illustrera 80-talet på Sommarkrysset på TV4 med sin "hit" R O C K.
Nåja, jag hade överlevt om han stått där, trallat sin melodi och varit lyckligmed det. Men nejdå.. tokfan drabbas av en knäpp springer ut i publiken, drar upp sin son och sätter honom på armen för sista refrängen.
Ungen ser livrädd ut.
Slutar pappa Dag ändå?? Nejdå, han hyser stora drömmar om att hans son ska bli en "rockstjärna" som han, så han petar mikrofonen i sonens huvud och försöker tvinga honom att sjunga refrängen.

Hade barnen öronproppar - Nej.

Så fel så fel

Öronbedövande trötthet

Hinner varken se på kvalitetsteve (So you think you can dance) eller prata med folk om kvällarna för att jag hinner knappt få barnen i säng förrän även jag sover sött i soffan med katter på magen. Tror det är hösten och att jag inte riktigt vant mig med att jobba igen efter skön semester. Plus inte kommit igång med höst/vinter rutiner med tända ljus och mysifering av hem.Har nu iaf hål överallt för lampor efter att fått hjälp av man med stor slagborr. Tog två sekunder, till skillnad mot mina förnedringsförsök som bara resulterade i perforerad vägg och arg Åsa.
Ska bara hitta lampor som jag gillar. Eller står ut med. Eller har råd med :-)
Inte så komplicerat egentligen . Kravspecifikationen är ganska enkel just nu: "Skall lysa."

Hur överlever man hösten förresten ? Jag hatälskar den. Älskar att ta fram filtarna, ljusen och gå in i idet. Men samtidigt... att bli fullständigt introvert för ju sällan handlingen framåt


Semesterknappen avstängd

Hjärnan är numera påslagen, semesterläget avslutat. Nu springer fötterna igen och Åsa skriver återigen med alldeles för många tillslag i minuten.
Konstig känsla. Lite rolig.

Min berömda linssoppa

känd från lillagummantiden som: Linssoppa Mexicana. Numera känd som Åsas soppa bland släkt och vänner. Har till och med övertygat min far köttätaren om att linser kan vara gott.

Åsas Linssoppa


Fräs:

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

2 tsk chilipulver

2 msk olja


Tillsätt:

2 dl gröna linser

1 liter kycklingbuljong

1 burk passerade tomater


Låt koka i 25 min. Tillsätt sedan:


4 själkar selleri (strimlas)

2 tsk spiskummin

1 tsk salt

2 dl röda linser


Koka ytterligare 10 min

Blir ganska stabbig. Mängd chili anpassas efter hur tålig man är. Jag brukar emellanåt ersätta chilipulver med sambal.


Kram Kramis

Mina barn har upptäckt kramsången. Jag går bananas.
Dottern sjunger med jordens högsta röst och dansar balett till den.
Rätt bedårande ... om man får lite distans till det

Dagens kroppsbesvär: Samtliga leder efter vunnit ett mindre världskrig mot en rosenbuske som nu är förintad.
S e g e r !!!!

Dagens halvfabrikat:
ICAs sötsura sås. Dottern äter som en skogshuggare bara man ris och denna sås till. För er som inte läst min gamla blogg kan jag säga att jag rekommenderar halvfabrikat är rätt ... stort. Jag har varit rabiat motståndare, men förbättrar mig med åren. Dock föredrar jag hemlagad buljong och förstår mig inte på varför folk köper pannkaksmet eller *flämt* ännnu värre .. färdiga pannkakor!! Men just denna cooksauce är baske mig magisk. sån sås jag alltid önskar till min kinamat

Borgarbrackan har anlänt

Glasögon har anlänt!
Halleluja jag kan se igen! Är ju översynt men har ett brytningsfel som spårat ur så jag kan inte längre förneka att jag har glasgon. Nu är det glasögon på. Hela tiden. Jämt och inte ta av när undertecknad känner sig fåfäng. Glasögon på.
Dom kan fö ses på den nya visningsbilden.

Och därmed har jag väl återigen sänkt mina möjligheter att återuppleva kärlek. För nu är jag inte bara korthårig , normalviktig och saknar silikonbröst. Nix nu har jag även borgarbrackaglasögon. Nåja, nånstans finns väl drömprinsen som står ut med allt ovan. Och som kloka människor i min närhet har påpekat skall jag inte döma ut mansläktet bara för att jag stött på flertalet exemplar som inte fixat det.

Dagens karma: Letade rätt åt Worchestershire sås åt två förvirrade pensionärer som desperat letade efter den "ex-ooo-tiska engelska såsen som Märta har i såsen"

Dagens fredagslyx: Hemmalagad sushi. Det är märkligt hur fantastiskt livet blir av hemmalagad mat. Fast det hjälper ju att den blev fantastisk!!

Goodbye Hasta Luego senor Timo

Kloka avskedsord från en mkt klok man


Meze i augustinatten

Rullade hem lätt illamående igår efter en väldigt trevlig kväll. Vill å det varmaste rekommendera Byblos i stan. Soffan var skön, sällskapet trevligt, det libanesiska vinet var fantastisk och allt var liksom .. så förbaskat behagligt. Så vi pratade för länge, åt för mkt och somnade för sent. Sånt är inte fel.

Åt en avsmakningsmeny och tvingades dricka kaffe för att överhuvudtag få tillräckligt med energi att pallra mig hem. I månens sken i den ljumma natten och jag finner mig nynnandes av ännu en av dessa Jakob Hellman epos som föralltid är etsade i min hjjärna/hjärta:

Natten är vacker och månem är full,
och du är som natten och jag är som månen
och du är som jag.
Du är allt jag vill ha


Men lugn allihopa... denna bloggare är inte förälskad. Bara i livet :-)

Dålig förlorare

Har fått storstryk i digital fotboll och är sur så det ryker. Tvingats äta en dajmkaka för att muntra upp mig själv men det funkar inte.
Har svårt att skilja på lek och allvar och känner mig lite förnärmad över att förlora i ett strategispel.
Hrmmmmf

Är Noppe pappa till Kicken?

Jag förundras över hur lika dom är...

På jakt efter 30-tals möbler

Medan resten av byn fyller sina hem med ekmöbler eller möjligtvis freakar ut med 50-tal så letar jag efter bastanta mörka 30-talsmöbler till min matsal.
Möbler som är som gjorda för familjemåltider och ett parti schack.
Jag letar inte ihjäl mig för sånt gör jag inte längre. Utan jag småsurfar fram och har mkt god förhoppning att min möbel en dag skall råka i min väg. Tills dess kan jag inte ta emot större sällskap och det ekar lite i mitt vardagsrum. Men det är i-landsproblem.

För övrigt har jag placerat min blogg på bloggkartan: http://bloggkartan.se/registrera/9197/helsingborg/


Flummar runt

Har tänt massa rökelse här i mitt lilla krypin och sitter och tittar på regn . Rökelse är egentligen ingen favorit, men ändock väldigt jag.

TT har nu upptäckt att man kan vara snäll efter en liten lektion av T. T älskar att ligga sked och bli ompysslad hela nätterna. Får han inte uppmärksamhet så slickar han på näsan. Detta uppmärksammade TT och lade sig för att få samma behandling. Men som den lilla nybörjare hon så har hon inte grepp på var man lägger sig. Så hon valde pannan. Natten har sålunda spenderats med en katt i skedposition och en varm kattunge på pannan som spinner långt högre än vad hennes kroppshydda borde kunna upplåta.

Trumvirvel

Och här har vi före och efter....
 

inget dramatisk som ni kan se för hon "älskade min befintliga frisyr". Lite trist, men färgen är fin. Min naturliga hårfärg med blonda, svarta och röda folieslingor. Klippningen är ... sådär. Nacken kunde varit tajtare. Men jag kanske växer i den. Saknar dock Ida från Frisyrmakarna som vågade klippa min nacke riktigt kort och inte ger mig de här medelåldersstråna att dra i som alla andra frisyrer verkar tycka att jag ska ha.

Sötast idag var förövrig pappan som gjorde samma makeover som mig. Han blev intvingad av sin dotter som sedan valde färg på hans hår. Sött så man dånar. Och inte såg han illa ut heller :-)

Och T är arg på mig för att jag har slut på Royal Canin hemma, och serverar skräpmat såsom Friskies. Lovar att skärpa mig T, imorgon kommer kvalitetmat hem

Browsar garderoben och gömmer mig för strykjärnet

Lektion nummer 1 i hur man får en bra klippning: Klä dig i sådan stil som du vill bli klippt. Vill du ha ett modernt hår som folk reagerar på håller det inte att komma i utvättad kjol med enfärgad tshirt. Så nu browsar jag desperat min garderob efter nåt som säger: Hallå, klipp mig poppigt, snyggt men ändå stilrent. Lutar åt en flummig naturfärgad tunika som gör DiLeva stolt och ett par fladdriga jeans. Och smycken efter humör imorgon.

Kattungen i huset är ljuvligt. Man glömmer hur mkt energi de har. TT har attackerat allt, inklusive min sovrumsdörr. Hon kommer skuttande som ett U, och så fort man vänder blicken bort så ligger hon på mina fötter och sover. Bedårande.

Och jag är lite stolt för grannar och förbipasserande tycker att min trädgård blivit så fin. Det gör att det var värt allt slitande sena och regniga kvällar. Så nu ska jag bara surfa ett stora ljusa senblommande dahlior. Älskar dom. Ren livsglädje och jag planerar att fylla hålrummen mellan syren och lilja resektive ros och lilja med kaskader av dom.

Potentiellt skitdumt

Har tröttnat på mitt hår. Gör jag ofta. Är ju korthårig så det är ingen större grej, bara att byta färg/stil/nåt. Men denna gången saknar jag även visioner vad jag vill ha. Har testat Pixiekort, Robyn undercut och Linda Bengtzin halvmesig bob (vägrar kalla det Poshfrisyr). Nu vill jag nästan göra Britney i brist på inspiration :-)
Men då faller ögonen på en annons: "Du betalar 200 pix - Vi gör vad vi vill"
Så på måndag skall jag få en frisyr av nåt slag. Ingen aning om vad det blir. Har inget att säga till om det heller, och det känns.. kul
Och hur illa kan det gå? Jag har redan haft gult, lila, de flesta färger på håret. Det värsta som kan hända är att jag blir platina och får hockeyfrilla. Men allt klär ju en skönhet :-D

Sista semesterdagen

och en underbar semester har det varit. Påminn mig när jag gnäller att jag har liten umgängeskrets att detta är fullkomliga fånerier. Jag har fikat mig igenom hela semestern, säkerligen lagt på mig fikakilon men who gives a F**K när man har trevligt. Idag cyklade dessutom storkillen för första gången helt själv vid start utan stödhjul. Stolt kille.

Katterna har funnit varandra. Tarzan (T) tror att han är kattunge och är fånigast i byn när han hoppar ikring med sin gigantiska kropp och försöker få med TessanTissan (TT). TT är rumsren, bedårande och fräser inte längre åt allt mänskligt. Tvärtom hoppar hon gärna upp och tar en tupplur på oss. Om vi låter bli att klappa henne. För då flyr hon.


Kattungerapport - Dag 1

Kattungen är här och heter nu TessanTissan. Final decision.... Gud nåde dig om du förkortar det till Tessan, det har jag redan fått avhyvlare av sonen för. TessanTissan trivs i hemmet, älskar alla leksaker och äter långt mer än vad jag trodde var möjligt för en så liten katt. Hon är sjövild och jag hoppas hon snart börjar gilla oss. Blder kommer imorgon för idag har jag tvättstuga

Antal olyckor utanför kattlåda:
2

Tarzans åsikt om nykomlingen:
Otäck sak, jag gömmer mig

Nykomlingens åsikt om Tarzan:
Huh?? Vem, den svarte fete killen under sängen?? Ingen åsikt men han har god mat

Nykomlingens åsikt om sina människor:
Otäcka filurer, jag springer ifrån dom och fräser allt jag kan. Dom stör ju mig när jag busar

Barfota

5-årige sonen spekulerar när vi skall ut i trädgården:

- Mamma, om jag går barfota, kan du gå vuxenfota då???

Han trodde nog det hette barnfota :-)

Katten är återfunnen, har kommit hem till oss och första kattungerapporten kommer ikväll

Kattrackarern har rymt

En timme innan jag skall hämta ut kattungen så rymmer hon. Skrämd av regnet flyr hon från sitt stall ut i hästhagaren. Hmm, inte lovande logiskt tänkande för den katten. Så nu går vi här och vankar och längtar. när kommer hon hem? Kommer hon hem? Vi måste ju få vår katt!! Som nu skall heta Tessan, efter långt övertalande. Tarzan och Tessan.

I övrigt: Dagens citat. Taget från reklam på TV3 och yttras av en skönhetsmiss som tävlar med sin mamma om en fånig krona:

- Jag vill inte verka dum. Jag vill verka smart

Lilla stumpan, du är så ute och paddlar utan åror. Strunta i hur folk tycker du verkar, det är om du ÄR smart som räknas.

Utmanad av kottekott mamman!

Nu har jag blivit utmanad av kottekott

Det är väl snarare en utfrågning än en utmaning, men så här går det till iallafall:

Svara på alla frågor. Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana de på deras bloggar, be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.


Fem saker som finns på din Att-göra-lista för imorgon:
 1. Hämta kattunge
 2. Skjutsa dotter på playdejt
 3. Se efter när jag hade tvätttid egentligen då teflonminnet slagit till
 4. Fjäska för gamla katten
 5. Bädda rent

Vad gjorde du för 10 år sedan?


1998, hmm...Då bodde jag i Mälardalen men förberedde mig på flytt söderut. Hade ett jobb jag älskade i Uppsala och letade febrilt efter nytt..


Ställen du bott på?

Uppsala, Lövstabruk, Hållnäs, Uppsala igen, Eskilstuna, Västerås, Helsingborg.

Fem saker som du skulle göra om du var biljonär?
 1. Betala av sura lån som tex CSN (1-3 snor jag rakt av från kottekott mamman)
 2. Jobba mindre och ägna mer tid åt barnen
 3. Dela med mig till nära och kära.
 4. Köpa ett pittoreskt hus som var mitt där jag kunde freaka ut
 5. Resa med mina barn till nåt löjligt dyrt som Disneyland och ta med mina älskade föräldrar och bror.

De flesta har nog haft denna utmaning men jag uppmanar alla som läser här att hoppa på!!


RSS 2.0