Tjejer måste få vara duktiga oxå

Nu är jag sne. Rödstrumpan har vaknat på fel sida och sett att Aftonbladet börjat ojja sig om att duktiga flickor riskerar att bränna ut sig. No shit Sherlock, men är detta verkligen ett kvinnoproblem och är inte hela den här diskussionen ännu en snedvinkling av kvinnors förmåga.

Jag är så himla skittrött på att vi ska skilja på människor förmåga och kapabilitet pga genus. Visst vi är olika, men att bränna ut sig... Det är inget kvinnligt med det. JO för att vi kanske inte TILLÅTS av samhället att vara duktiga utan då ständigt möts med den hyttande fingret "Du får akta dig så du inte blir för duktig flicka".
Vi ska inte ta plats, vi får vänta i skolan på resten skall komma ikapp och sen i arbetslivet får vi då inte överprestera för då kan vi dö?

Kan inte män det oxå? Vaför skriker ingen på dem?

För jag är inte en av dem som rynkar på näsan och säger utbrändhet finns. Men jag hävdar att det beror på obalans. Nåt som ramlat fel i individens tillvaro så den blir outhärdlig i en nedåtgående spiral. Skit att komma ur, skit att komma tillbaka.

Jag ÄR en duktig flicka ut i fingerspetsarna. Skäms inte ett dugg. JAg skäller dessutom på föräldrar som inte vågar berömma sina flickor i rädsla för att de ska bli mer fröken duktig.

Vi behöver mer Duktiga Människor helt enkelt. Som är det med god balans, gott samvete och som skrattar sig till sömns en lördagkväll.

Nu skall rödstrumpan få kaffe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0